Pablo Casado i Santiago Abascal en una sessió al Congrés dels Diputats.

El PP i Vox canvien de to i donen suport al govern espanyol contra el coronavirus

Malgrat el suport, no s'han estalviat crítiques a la gestió de Sánchez

Sorpresa al Congrés aquest dimecres: davant de la situació de crisi sanitària que viu Espanya, el PP i fins i tot Vox han optat per canviar de to i han ofert el seu suport al govern espanyol que integren PSOE i Podem. El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat que donarà suport al decret de mesures del govern espanyol per fer front al coronavirus i diu a Sánchez que «no estarà sol en aquesta batalla».

Casado dona suport a Sánchez i critica les traves de Podem

Durant la seva intervenció al Congrés, ha dit que ha trobat a faltar «autocrítica» en el discurs de Sánchez però que «ja hi haurà temps de dirimir responsabilitats». «Com li vaig dir, trobarà més lleialtat en nosaltres que en els seus propis socis, si ells intenten condicionar mesures, aquí ens té a nosaltres per aprovar-les», li ha dit al president. En aquest sentit, li ha demanat que «no li tremoli el pols» i que els «utilitzi» davant «dels que li posin impediments». Casado ha reclamat també que l’Exèrcit  es desplegui per tot el territori nacional «sense atendre a pressions».

El líder popular ha dit també que donarà suport a les mesures però li ha demanat a Sánchez que les ampliï i que n’hi inclogui per als autònoms, que creï un pla de xoc fiscal, rebaixi els impostos de societats o els d’activitats econòmiques. També li ha reclamat que cancel·li els increments fiscals.

Vox, més durs, però també donant suport a Sánchez

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha retret aquest dimecres al govern espanyol la gestió de la crisi del Covid-19, malgrat que ha fet una crida a la «unitat» i ha anunciat que la seva formació donarà suport al decret d'alarma.

Espinosa de los Monteros ha demanat la dimissió dels vicepresidents Carmen Calvo i Pablo Iglesias  i ha lamentat la «manca d'autocrítica» del govern de coalició, a qui ha acusat de no haver previst que calia generalitzar les proves. En tot cas ha assegurat que el seu grup dona suport a la «centralització de la sanitat» i al decret d'alarma que suposa el desplegament de l'exèrcit a tot l'Estat. «És el moment de deixar enrere les nostres diferències i remar junts», ha dit.