Banyera

La importància de canviar les tovalloles de bany per evitar el coronavirus

Els experts recomanen seguir unes bones normes d'higiene també a casa

Una de les normes d'higiene més recomanades per a prevenir el coronavirus és el de rentar-se sovint i molt bé les mans. Ara bé, què passa amb totes aquelles tovalloles  que utilitzem per eixugar-nos les mans ara més que mai?

Doncs que poden convertir-se en un focus de fongs i bacteris que, de no seguir també una bona higiene de recanvi, poden generar alteracions en el nostre organisme. Per aquest motiu, els experts recomanen canviar amb bastant freqüència les tovalloles de cara i cos.

Un recanvi de tovalloles només cada tres usos

Concretament, s'hauria de fer un recanvi de tovalloles només cada tres usos, per així, eliminar per complet qualsevol patogen que pugui afectar-nos a la salut. Això no obstant, si parlem de les exclusives de mans, es recomana, fins i tot, canviar-les després de cada nou ús. D'altra banda, també recomanen rentar-les a almenys  60 graus  de temperatura perquè morin tots els bacteris que a vegades poden sobreviure fins a 40 graus.

Tanmateix, utilitzar  desinfectants  especials a l'hora de posar la rentadora, deixar-les eixugar bé després del seu ús per a no fomentar el creixement de microorganismes en la humitat i evitar, en la mesura del possible, compartir-les amb altres persones, són altres de les mesures a seguir. Tots aquests aspectes, tot i que en un primer moment semblen insignificants, són de gran ajuda per acabar amb tots aquells bacteris que viuen en el nostre voltant i que sense veure'ls, poden afectar de diverses formes en la nostra salut.

Els efectes dels bacteris en el nostre organisme

Un exemple seria la degradació de queratina que podria causar en el nostre cabell la proliferació de fongs en la tovallola que utilitzem per a eixugar-nos el cabell. D'igual forma, hem de saber que les tovalloles de la dutxa podem acumular pell morta, secrecions salivals, urinàries i fecals i tota mena d'àcars i agents patògens. Per tant, encara que els nostres atacants siguin invisibles, hem de prendre consciència que existeixen i que només nosaltres podem destruir-los amb unes normes d'higiene òptimes.