Una botiga de Primark

Fulminant decisió de Primark a Espanya pel coronavirus

El gegant de la moda 'low-cost' està experimentant greus problemes a causa del tancament de les seves botigues a països de tota Europa

Primark  s’enfronta a una situació molt complicada a causa del  coronavirus, amb el tancament de les seves botigues a Espanya, França, Itàlia i Àustria, en el marc de les mesures decretades pels diferents governs per a la contenció de la propagació del virus.

En aquest context tan desfavorable,  Primark ha emès un comunicat explicant les dificultats a què està fent front per seguir endavant, i en què detalla que no podrà donar les previsions per a la resta de l’any fiscal a causa del tancament de les seves botigues a Espanya, França, Itàlia i Àustria, uns països que li generen gran part de les seves vendes.

 

Primark, amb l’aigua al coll

Amb la millora de la situació del  coronavirus a la Xina, les fàbriques que proveeixen a Primark s’han reobert, però ara el problema s’ha traslladat a Europa, on tal com comunica  l'empresa: «Amb l’evolució dels esdeveniments a Itàlia, i durant aquest cap de setmana a França, Espanya i Àustria, botigues que representen el  20% de l’espai  de venda de Primark ara estan tancades».

Primark tenia una facturació prevista pel pròxim mes, de 209 milions d’euros, que ara s’ha vist trencada a causa del tancament de les botigues en països que li generen una quinta part de les seves vendes. Amb totes aquestes, la situació podria empitjorar encara més, ja que les vendes a la resta de països, inclosos el Regne Unit, han experimentat un important descens que s’està accelerant en els últims dies.