Imatge del lliurament de premis a la Millor Innovació amb la presència de Felip VI i Pedro Sánchez, 9 d’octubre

El BNEW es posiciona com a motor de la recuperació econòmica a Catalunya

Més de 10.861 assistents han convertit Barcelona en la capital mundial de la nova economia i la recuperació

Bones notícies pel Barcelona New Economy Week (BNEW). L’esdeveniment professional organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB)ha clausurat avui amb èxit la seva primera edició a la ciutat comtal, que ha estat la seu mundial de la nova economia amb l’objectiu d’impulsar la recuperació econòmica global amb enfocament en cinc sectors econòmics clau: logística, immobiliari, indústria digital, e-commerce i zones econòmiques.

Durant quatre jornades, a l’esdeveniment hi ha participat 10.861 assistents de 111 països, el 90,84% dels quals han participat online. Així, BNEW ha permès que les 160 hores de contingut poguessin ser seguides per assistents d’arreu del món que, a més, han pogut connectar entre sí per a generar nous negocis.

Confirmen una nova edició del BNEW a la ciutat comtal

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha confirmat que hi haurà una nova edició de BNEW l’any vinent i s’ha mostrat «molt satisfet perquè BNEW ha estat un esdeveniment enormement útil en aquests moments de dificultats, impulsant la reactivació econòmica a nivell global i creant oportunitats de negoci arreu del món. La Barcelona New Economy Week ha posicionat la ciutat comtal com la capital de la nova economia i ha mostrat el lideratge de la ciutat, així com l’ampli teixit industrial amb el qual compta en aquest sentit».

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del BNEW, ha afirmat que «BNEW ha superat tots els objectius que ens vam fixar quan el vam crear, posant en contacte a professionals del sector de la logística, l’eCommerce, el real estate, les zones econòmiques i la indústria digital d’arreu del món, oferint-los continguts de qualitat i la possibilitat de generar networking. Després d’aquesta exitosa edició, en uns dies ens posarem ja a treballar en la següent edició, que tindrà lloc l’any 2021 també a Barcelona».

Una jornada presidida pel rei Felip i Pedro Sánchez

Durant aquesta darrera jornada han estat presents el rei Felip VI i el president espanyol, Pedro Sánchez, els quals han presidit l’entrega dels premis a la Millor Innovació en cada un dels sectors empresarials representats a l’esdeveniment, com a mostra de suport al valor de la col·laboració público-privada per a la recuperació econòmica.

Per a l'organització del BNEW s’han invertit dos milions d’euros. Tanmateix, l’esdeveniment ha comptat amb una estreta col·laboració público-privada amb la participació de 37 empreses patrocinadores i més de 50 acords amb clústers sectorials a escala global, gràcies a la qual aquesta primera edició ja ha estat sostenible econòmicament. Alhora, en la celebració i organització s’han generat 140 llocs de treball directes i 550 més de manera indirecta.