Albert Boadella compara Catalunya amb una secta i demana aplicar un nou 155

El dramaturg, que acaba de reeditar el seu llibre ‘Adiós Catalunya’, ha concedit una entrevista on ha manifestat que, o s’intervé en l’educació i els mitjans catalans, «o ens mengem la independència»

L’actor Albert Boadella s’ha tornat a ficar a l’ull de l’huracà. L’autodenominat president de Tabàrnia acaba de reeditar el seu llibre «Adiós Catalunya», on fa burla de l’independentisme i critica severament el moviment. Ara, ha concedit una entrevista que no ha estat exempta de frases polèmiques, en pronunciar frases de tal calibre com que «Catalunya presenta tots els ingredients d’una secta»  o que  «o s’intervé en l’educació i els mitjans, o ens mengem la independència».

 «Catalunya presenta tots els ingredients d’una secta»

Feia setmanes que Albert Boadella es mantenia en segon pla, i que no protagonitzava cap de les seves creuades populars contra l’independentisme. Però el dramaturg ha tornat colpejant fort, i ha concedit una entrevista a ‘El Mundo’ on  no ha dubtat en menysprear i malmetre contra aquells que no comparteixen la seva ideologia. En aquest sentit, Boadella ha manifestat que els independentistes, els quals estan «sobretot localitzats a la Catalunya agropecuària», estan «units en l’odi a Espanya».

«S’han unit per guanyar la guerra a aquesta Espanya maligna i intolerant», es burla l’actor, que ha titllat el PSOE de «traïdor» i a Pedro Sánchez de «psicòpata», i ha declarat que «Catalunya presenta tots els ingredients d’una secta».

Per tot això, considera que  intentar establir un diàleg entre el Govern català i l’executiu espanyol és una pèrdua de temps,  i lamenta que a Sánchez «no li sembla indigne ni immoral que els hi estigui donant força, ànims i sang a una gent que vol destruir l’estructura de l’Estat».

«O s’intervé Catalunya, o ens mengem la independència»

Però l’autodenominat president de Tabàrnia no ha volgut quedar-se aquí. Preguntat per les mesures que hauria de prendre l’Estat, tenint en compte que l’independentisme va obtenir la majoria parlamentària, Boadella considera que s’ha d’invertir la reflexió, i diu que troba impermissible que «continuï una educació que des de parvulari vagi incorporant nous adeptes a la secta».

Per aquest motiu, demana una nova implementació de l’article 155, que s’allargui «durant dos o tres anys» i on «s’intervingui directament en l’educació i els mitjans». Boadella es mostra d’allò més taxatiu, i considera que, o es prenen aquestes mesures, «o ens mengem la independència».

Titlla als ecologistes de «burros» per voler prohibir la tauromàquia

Però l’actor no només ha deixat frases polèmiques relatives a la situació política actual, sinó que  també ha defensat la tauromàquia. Davant la qüestió de «què passaria si els toros es prohibissin a la resta d’Espanya», Boadella respon que ho consideraria «un desastre ecològic», titllant de «burros» als ecologistes i definint el toreig com un «art de l’antiguitat» i el torero com «una herència dels herois de l’antiguitat».

En referència a la polèmica per l’esquetx de Dani Mateo i la bandera espanyola, el dramaturg creu que «Dani Mateo treballa per una audiència que sap que l’ovacionarà», i que a ell l'emprenya molt la situació perquè «Torra deu passar aquest vídeo cada cinc minuts i es deu morir de riure». Amb tot, també defensa que  «la llibertat d’expressió no està per defensar allò que ens agrada, sinó el que no ens agrada».