Imatge d'una boda amb gent llançant globus a l'aire

Una boda, l'origen d'un brot amb més de 20 casos a Navarra

No es descarta que segueixin pujant en les pròximes hores

La Conselleria de Salut ja ho havia confirmat fa unes hores però ara es coneixen tots els detalls. Navarra té avui dos nous brots localitzats, un a Tudela i un altre a la capital, Pamplona. El més preocupant, el primer, que ha tingut el seu origen en un casament i deixa més de 20 casos.

Concretament, segons ha explicat la consellera de Salut, Santos Induráin, són 23 les persones que s'haurien contagiat en aquest brot. Després de detectar inicialment dos casos de coronavirus, s'han realitzat proves de PCR a 34 persones assistents al casament que va tenir lloc a la localitat navarresa fa uns dies.

Així i tot no es descarta que aquesta xifra pugui augmentar en els pròxims dies. Segons sembla, molts dels assistents van estar allotjats en establiments hotelers de la zona. Actualment s'estan realitzant més proves de PCR als possibles contagiats en una carpa col·locada al costat de l'Hospital Reina Sofía de Tudela.

Els rumors d'un possible brot, segons explica 'navarra.com', ja corrien per Tudela des de fa dies. Sembla, doncs, que diversos dels convidats havien rebut trucades sobre un possible contacte amb persones contagiades. En elles se'ls sol·licitava que romanguessin aïllades a casa a l'espera de ser sotmeses a una prova PCR. De moment seguiran en aquesta situació d'aïllament almenys 14 dies més.

En el brot de Pamplona, en canvi, es va registrar un cas importat que al seu torn ha contagiat en l'entorn familiar a quatre persones. Així doncs, són 28 els nous casos detectats a la comunitat foral que tenen el seu origen en rebrots.

Cal recordar que en les últimes setmanes Navarra ha tingut dos altres brots de Covid-19. Concretament, aquests es van localitzar a Pamplona i a Sunbilla, encara que el govern foral els va donar ràpidament per controlats.

Malgrat aquests nous brots, els nous contagis a Navarra en les últimes 24 hores, segons les dades del Ministeri de Sanitat, han estat només 4. En total són 5.496 les persones de Navarra que han estat diagnosticades de Covid-19. D'elles, 528 no han pogut superar la malaltia i han acabat morint, segons les dades oficials.