Després que ahir es doblessin els contagis que fa a el dia anterior, el ministeri de Sanitat ha fet públic un nou informe sobre l'evolució de la pandèmia de coronavirus al nostre país. Després dels 257 positius de l'últim balanç de dimecres, avui s'ha produït una lleugera baixada al detectar 241 casos nous. El total de contagiats ascendeix a 253.056.
En quant a les morts el nombre total de persones que han perdut la vida a Espanya és de 28.401, només 5 més que les últimes dades. En els darrers 7 dies han mort 10 persones, les mateixes comunicades ahir.
Les comunitats amb més casos registrats són: Catalunya (52), Andalusia (32) i Aragó (59). En les últimes 2 setmanes fins 1.431 persones han donat positiu per coronavirus al nostre país, en els darrers 7 dies són 391. En aquests 7 dies també s'han comptabilitzat 150 ingressos, 5 d'ells a l'UCI.
Reunió Sánchez, Illa, Simón per analitzar la situació
Els rebrots per coronavirus han augmentat a tot el territori espanyol i, davant la possibilitat que la situació es torni a descontrolar, l'executiu de Pedro Sánchez s'ha reunit d'urgència durant el matí d'aquest dijous.
Sánchez ha citat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a l'expert epidemiòleg Fernando Simón per prendre mesures urgents i pal·liar l'aparició de nous brots. Simón hauria exposat que en les últimes 24 hores els casos de coronavirus s'han duplicat, passant de 124 a 257, de manera que l'executiu es plantejaria tornar al confinament en algunes comunitats autònomes.
Aquesta mesura seguiria l'estela de la mesura de Generalitat, que ja va decidir imposar l'ús obligatori de mascaretes i confinar la comarca del Segrià. De moment estan sent les comunitats autònomes qui estan prenent aquest tipus de decisions. La Xunta també va decidir fer un confinament perimetral i aprovar l'ús obligatori de mascareta a la comarca d’A Mariña, que sumes més de 150 positius.
La situació recorda a la prèvia del 8 de març, però en aquest cas, el govern compta amb l'experiència d'haver frenat la corba de contagis anteriorment, de manera que els protocols i les actuacions serien més àgils.