Foto de Daniel Poyato, el bomber mort per Covid a Canàries

Daniel Poyato, el bomber que va morir en 'bona forma i sense patologies prèvies'

Es desconeixen les causes per les quals l'home hauria estat contagiat

Han passat més de dotze mesos des que va esclatar la pandèmia i, encara que hi ha hagut grans avanços, el coronavirus no ha deixat de circular pel món i de cobrar-se víctimes mortals. Durant els últims dies la incidència de casos ha tornat a empitjorar, mentre que la xifra de morts tampoc ha deixat d'incrementar.

El germà de Lydia Lozano no va ser l'única persona que el passat dilluns, 22 de març, va perdre la vida a causa del coronavirus. Daniel Poyato, un bomber d'Aena, també va morir després d'haver-se contagiat de Covid-19.

Set setmanes en l'UCI

El mort tenia 54 anys, es mantenia en bona forma física gràcies al seu treball i no tenia cap patologia prèvia, tal com han confirmat els seus familiars.

Foto de Daniel Poyato, el bomber mort per Covid a Canàries
L'home, de 54 anys, era pare de dues filles | Cedida

Però fa dos mesos es va contagiar de coronavirus i va haver de ser ingressat a l'Hospital Molina Orosa. Allí ha romàs set setmanes en la unitat de vigilància intensiva fins que finalment el virus l'ha vençut i ha mort.

Daniel Poyato tenia dona i dues filles, era germà del prestigiós i conegut assessor laboral Manolo Poyato i formava part de l'anomenada colla Titerroy, dins de la qual també es trobava l'expresident del Cabildo, Pedro San Ginés.

Desconeixen com es va contagiar el bomber, però segons han informat algunes fonts pròximes al canari a 'La voz de Lanzarote' podria haver estat a través d'una persona que va anar a fer una reparació a la seva casa perquè ell era molt estricte complint amb les mesures sanitàries.

El cos de Daniel Poyato ha estat vetllat aquest dimarts, 23 de març, a Alianza Canarias, i serà incinerat aquest dimecres, dia 24.

Gran commoció

La seva defunció ha causat gran commoció en totes aquelles persones que li coneixien. La seva família ha quedat completament destrossada per la pèrdua.

Els seus amics l'han recordat com un «amic de veritat, lleial i, sobretot, molt bona persona». Els seus companys de professió també han lamentat la mort del canari i han compartit unes paraules per a acomiadar-lo en les xarxes socials.

«Sentim la pèrdua d'aquest company d'Aena a Lanzarote per Covid. Força als seus familiars i amistats. La Covid-19 es cobra una nova vida a Lanzarote, la del bomber Daniel Poyato», han escrit des de l'Agrupació de Bombers i Bomberes Professionals de CCOO a Canàries.

El Consorci d'Emergències de Gran Canària també ha compartit unes paraules. «El nostre més sentit condol a familiars i amistats per la pèrdua d'aquest company de Bombers i Bomberes d'Aena».

La defunció d'aquest bomber d'Aena ha elevat la xifra de morts per coronavirus a Lanzarote a 47 des que va esclatar la pandèmia.

Augmenta la incidència de casos a Lanzarote

Durant els últims dies s'ha registrat un nou pic a l'illa. Aquest dimarts s'han notificat 13 nous contagis de coronavirus, la qual cosa suposa que els casos actius hagin pujat a 86 en tot el territori.

Una dada que també coincideix amb un increment de les proves realitzades per a detectar el virus. Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, el dilluns es van realitzar uns 260 tests, gairebé el doble que el dia anterior.

Malgrat això, han indicat que de totes les anàlisis fetes, tan sols deu han resultat positives. A més, durant les últimes 24 hores s'han registrat 11 altes de pacients amb Covid-19.

Les noves dades que ha compartit la Conselleria de Sanitat de l'illa ha situat la incidència acumulada a Lanzarote en 32,7 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies i en 61 en els últims 14, la qual cosa suposa que en tots dos casos s'hagi registrat un augment.