Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un rescat de muntanya

Els Bombers rescaten un excursionista ferit al turmell a Pinell de Brai

Estava fent la ruta de la Vall Closa de Verano

Els Bombers de la Generalitat es van haver d'activar aquest dissabte, 22 de maig, per dur a terme un rescat de muntanya a la Terra Alta. Segons han informat els Bombers, cap a la una del migdia, concretament a les 12.57 hores, van rebre l'avís d'un excursionista que s'havia torçat el turmell mentre feia una excursió per la Vall Closa de Verano, al terme municipal de Pinell de Brai, i que no podia continuar la marxa.

Dues dotacions dels Bombers del parc de Gandesa es van desplaçar fins al lloc de l'accident i es van acostar a peu fins on es trobava la persona ferida, que no estava sola. A continuació, la van immobilitzar, la van traslladar fins al vehicle dels Bombers i la van acompanyar fins al lloc on l'esperava una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va evacuar el ferit a un centre hospitalari amb un possible esquinç al turmell.

Consells de seguretat per quan anem d'excursió a la muntanya

Amb el bon temps, els caps de setmana són el moment ideal per sortir a fer una excursió a la muntanya. Per això, des del cos de Bombers i del Departament d'Interior, sovint es recorden un seguit de recomanacions i consells de seguretat per poder anar d'excursió i evitar al màxim els incidents. Alguns dels consells són informar-se bé de les condicions meteorològiques del dia i planificar bé la ruta que es vol fer, les seves característiques i la seva durada. Es recomana fer l'excursió acompanyat i, en el cas que es faci sol, avisar algú que farem l'activitat i per quins llocs anirem.

És recomanable dur material i equip adequats a l'activitat, un calçat adient i la motxilla per dur les coses imprescindibles, com ara roba per si plou, fa vent o fred, un mapa, el telèfon mòbil amb bateria, un frontal, un xiulet, aigua i menjar. Durant la marxa, respectar les senyalitzacions de perill, hidratar-se sovint i fixar punts de referència per poder-nos orientar. En cas d'accident, cal trucar al telèfon d'emergències 112, dir el nombre de persones accidentades i l'edat, el lloc, la situació de l'accidentat i les condicions meteorològiques.