Logo catalunyadiari.com

BonÀrea invertirà 125 MEUR en millores als centres alimentaris i en 44 botigues

La companyia lleidatana amplia el dividend un 5%, fins als 20 euros per acció, amb un repartiment de 16,8 milions

Tot i que la pandèmia ha colpejat molts sectors econòmics, el de la distribució alimentària no ha acusat el cop. Un bon exemple d'això és BonÀrea Corporació, que ahir va celebrar la Junta General d'Accionistes, en el transcurs de la qual es va anunciar una inversió de 125 milions d'euros per millorar els centres alimentaris i obrir o ampliar 44 botigues. Així mateix, l'empresa també va aprovar aquest dijous els comptes anuals, amb unes vendes de 1.984 milions d'euros (un 7,7% més que en l'exercici anterior), 77,32 MEUR de beneficis (un 8% més) i 117,34 de 'cash flow' net (un 6% més).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons les dades aportades per la companyia, en el darrer any, marcat per la pandèmia, l'entitat afirma que ha crescut en totes les activitats i línies de negoci. Destaca la pujada del 9,25% de les vendes d'alimentació, el 58% de l'exportació i el 129% de la venda en línia. Durant el 2020, BonÀrea ha invertit 101 milions d'euros i ha contractat fins a 357 nous treballadors, tancant l'any passat amb 5.661 treballadors.

D'altra banda, la junta ha acordat ampliar el dividend un 5%, fins als 20 euros per acció, amb un repartiment de 16,8 milions. La xifra que es repartiran els 4.050 accionistes de la companyia representa el 21,7% del resultat net de l'exercici, que poden cobrar en efectiu o en noves accions.

Les inversions s'incrementen un 24%

Pel que fa a les inversions, els 125 milions d'euros (un 24% més que en l'exercici anterior) es destinaran a obrir 23 noves botigues i ampliar-ne 21 més a supermercat. Així mateix, s'instal·laran 20 nous 'Box online', tal com s'anomena a les consignes refrigerades per recollir les compres fetes per internet. La companyia també farà millores als magatzems Cash&Carry de Barcelona i Madrid i se'n construirà un de nou a Lleida. Igualment es preveu obrir quatre noves benzineres i llançar més de 40 noves referències de productes d'alimentació.

A més, al centre alimentari de Guissona s'implementaran millores productives, logístiques, energètiques o mediambientals, entre d'altres. Finalment, l'empresa preveu invertir 45 milions d'euros al nou centre alimentari a Épila, a l'Aragó, per acabar la primera fase del projecte i la urbanització. És el major projecte empresarial de BonÀrea i ha de permetre tancar també en aquesta comunitat autònoma tot el cicle productiu complet.