Banc Sabadell

La bona notícia que ha donat el Banc Sabadell als seus clients: pagaran menys

Els clients detallistes celebren la darrera decisió del Banc Sabadell

El Banc Sabadell ha passat a l'acció i ho ha fet pensant en aquells clients que són considerats minoristes. Aquells que, en els darrers anys, han hagut de pagar massa comissions, cosa que els estava fent tenir dubtes sobre el seu banc.

Amb tot això, el Banc Sabadell li ha posat remei a aquest problema, segons ha anunciat l'entitat les últimes hores. I la veritat és que ha començat una nova guerra al sector bancari per rebaixar aquestes comissions tan molestes per als ciutadans corrents.

I és que la pujada imparable de l'euríbor ha fet que l'entitat catalana hagi exposat les seves intencions sobre la taula. Considera que el moment per disminuir aquestes comissions ja ha arribat.

D'altra banda, Sabadell no ha estat tan flexible a l'hora de remunerar els dipòsits. I és que des del Banc Sabadell sostenen que hi ha altres opcions més idònies per treure rèdit als nostres estalvis.

Banc Sabadell posa el focus a la rebaixa de comissions als minoristes

Per la seva banda, el Sabadell també ha anunciat l'impacte de l''imposada' de Pedro Sánchez, que s'ha quantificat al voltant de 170 milions d'euros.

César González Bueno, CEO de Banc Sabadell
César González Bueno, CEO de Banc Sabadell, ha donat una gran notícia a milions de clients | EuropaPress

«Quan els tipus eren negatius, cobrem comissions i fins i tot cobrem interessos als clients de banca corporativa. Les comissions és el que menys agrada als clients», ha exposat el conseller delegat del Sabadell, César González Bueno.

«Entenen que, si gairebé no tenen remuneració pels seus estalvis a canvi de tenir una sèrie de serveis com domiciliacions, pagaments, transferències, etc., no han de pagar a més comissions. Per això es reduiran», ha prosseguit Bueno en la presentació dels resultats del 2022 de l'entitat.

Una decisió contundent que arriba per quedar-s'hi

Tot i això, el conseller delegat del Banc Sabadell no ha volgut especificar els detalls d'aquesta baixada de comissions. Però sí que ha posat de manifest que ho faran a nivell general a tots els productes de l'entitat bancària. Especialment, seran beneficiats aquells comptes dels clients minoristes i especialment les assegurances.

Banc Sabadell
El Banc Sabadell ha pensat per fi en els detallistes i reduirà les comissions en moltes operacions | Europa Press

L'entitat catalana ha decidit passar de la modalitat de prima única a prima anual. Ara com ara, és la primera entitat bancària que s'ha pres seriosament aquest assumpte. Amb tot, el més normal seria que la resta de bancs tiressin pel mateix camí.

Més enllà d'això, allò que suposarà aquesta reducció se superarà àmpliament per la repreciació dels crèdits del banc. I tot a causa de la pujada d'interessos, que es durà a terme a finals del 2023.

Per contra, Sabadell no pensa remunerar els dipòsits

Això sí, com dèiem anteriorment, no hi haurà notícies tan benèvoles per als clients del Sabadell en relació amb els seus dipòsits. No els pensen remunerar i faran el mateix que la resta de les entitats bancàries, a diferència del que passa a Europa.

diners
El Banc Sabadell té decidit no remunerar els dipòsits | GETTY IMAGES

En paraules de González Bueno, els dipòsits a termini no són idonis per executar l'estalvi. I és que per a ell hi ha productes amb més rendibilitat i amb finestres de liquiditat sense penalització, com els fons garantits

Pel que fa a l'impost a la banca, el CEO del Sabadell no ha confirmat si el banc se sumarà al Santander o Bankinter i anirà als tribunals.

«És una decisió que ha de prendre el consell». Si ha posat valor al cost que tindrà per als seus comptes el 2023 en 170 milions, i ha exposat que el 2024 serà encara més gran la quantitat.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!