Foto de la maqueta d'una casa.

La hipoteca inversa del Banc Santander: et paguen cada mes pel teu habitatge

El préstec hipotecari és per a les persones més grans de 65 anys

Banco Santander aposta per les hipoteques inverses. Aquestes són un tipus de préstec hipotecari que permet rebre una quota mensual amb el seu habitatge assegurat.

Això sí, només està disponible per a persones més grans de 65 anys que siguin propietàries de l'habitatge. Així com que no tinguin altres hipoteques o càrregues a l'immoble.

Què passa després de la mort de tots els propietaris? Doncs que els hereus tindran un període de temps per pagar la suma total deguda. Tot amb l'opció de vendre la casa o quedar-la com a compensació del deute.

Encara són poques les empreses que treballen amb aquest producte financer i l'oferta encara és escassa. Encara que alguns dubtes persisteixen sobre ell i alenteixen el seu progrés, sembla que està començant a enlairar-se gradualment.

El Banco Santander aposta per aquesta nova hipoteca

A diferència d'una hipoteca tradicional, en una inversa obtens pagaments mensuals garantits que no has de tornar durant la vida del préstec.

Les quantitats mensuals rebudes a través d'hipoteques inverses no estan subjectes a l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Almenys durant un període determinat.

A més, aquest ingrés mensual pot ser utilitzat com a complement addicional a altres ingressos que puguis rebre. Sigui com una pensió o altres fons. Amb l'opció de poder cancel·lar el préstec anticipadament si així ho desitges.

Quins factors frenen la hipoteca inversa al nostre país?

Des de Banco Santander saben que el primer fre al desenvolupament de les hipoteques inverses al nostre país és el desconeixement.

Segons un estudi recent realitzat per Rastreator, el 67% dels espanyols no sap què és una hipoteca inversa. Mentre que el 58% són persones més grans de 55 anys.

Per altra banda, és un producte car. Almenys tal com recorda l'OCU mitjançant el seu estudi sobre la protecció de la gent gran davant de les hipoteques inverses i productes similars.

I si baixen els preus de la vivenda? Des del sector insisteixen que és molt difícil que el deute superi el valor de la vivenda. Ja que el producte ja s'ofereix amb prou marge. Si cal, podria passar que el prestatari exigís actius addicionals de l'herència del propietari.

Foto d'una persona signant un document amb un bolígraf.
El Banc Santander aposta per la hipoteca inversa | Getty Images

Els beneficis d'una hipoteca inversa

Les persones de més de 65 anys poden utilitzar el valor del vostre habitatge com a garantia d'una hipoteca inversa. Tot seguit, et deixem alguns dels avantatges que més destaca el Banc Santander.

No es requereixen pagaments mensuals: Un dels beneficis principals d'una hipoteca inversa és que no es requereixen pagaments mensuals.

Flexibilitat: La hipoteca inversa permet molta llibertat en la manera com es reben els diners. Un pagament de suma global, pagaments regulars o una línia de crèdit que es pot retirar segons calgui.

Els propietaris d'habitatges que reben pagaments d'hipoteca inversa poden continuar sent els propietaris legals de la seva residència. Això implica que poden continuar vivint allà mentre generen ingressos addicionals per ajudar a cobrir les despeses bàsiques.

Protecció contra la depreciació: La hipoteca inversa està recolzada pel valor de la vivenda. Per la qual cosa si el valor de l'habitatge baixa, el propietari no serà responsable de compensar la diferència.

Lliure d'impostos: Els propietaris es queden amb una major part dels diners que reben. Atès que els pagaments realitzats en virtut d'una hipoteca inversa no estan subjectes a impostos.

A Banco Santander saben que la decisió de contractar una hipoteca inversa és molt important. A més de portar temps entendre-la i decidir-se a contractar-la. És per això que posen un equip d'experts a la disposició de totes aquelles persones que ho requereixin.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!