Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de l'interior d'un supermercat del grup BonÀrea

El grup BonÀrea comunica uns 60 positius de coronavirus

L'empresa assegura que la situació actual és de «normalitat» amb una taxa d'incidència «a la baixa» i «sense cap brot»

Imatge de l'interior d'un supermercat del grup BonÀrea
BonÀrea ha informat d'una crescuda dels positius per coronavirus | CatalunyaDiari

BonÀrea  ha emès un comunicat en què explica que des del mes de juny s'han fet 3.000 proves PCR als seus treballadors i que un 1,2% de la plantilla  ha donat positiu de coronavirus; és a dir una seixantena dels seus 5.500 treballadors, dels quals més de 4.000 treballen al centre de treball situat a Guissona  (Segarra). BonÀrea assegura que s'han seguit els protocols amb l'aïllament de tots els afectats i dels contactes estrets, així com el seu seguiment i control.

«La situació actual és de normalitat amb una taxa d'incidència a la baixa i sense cap brot», afegeixen. A més, destaquen que la majoria de casos detectats són "asimptomàtics, lleus i sense hospitalització".

«S'han pres totes les mesures necessàries  per tallar qualsevol cadena de transmissió», expliquen al comunicat i afegeixen que els seus centres de treball estan «controlats». Des de l'empresa destaquen que l'índex d'incidència del coronavirus a bonÀrea està dins de la normalitat  ja que aquest 1,2% és inferior a la mitjana de la població en general (un 5%) i a la del sectors d'activitats essencials (un 10%).

Creix l'amenaça del coronavirus a Catalunya

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital  Vall d'Hebron, Magda Campins, creu que hi hauria d'haver més de  2.000 persones  que rastregin els casos de covid-19 per fer-ne seguiment i ajudar a controlar la propagació del virus. Actualment, ha dit, només hi ha 150 rastrejadors. En una entrevista a Rac1, la doctora ha assenyalat que es tracta d'una xifra «totalment insuficient», i ha explicat que fa cinc dies va proposar a Salut que els hospitals i CAP podrien ajudar a fer els rastrejos, però encara no ha obtingut resposta.

«Potser es va pecar d'il·lús quan es va pensar que aquests brots no hi serien, que la segona onada seria a la tardor, i això donaria temps a preparar-se. Però no ha estat així», ha lamentat.

La cap d'Epidemiologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron,  Magda Campins, ha dit que la detecció dels casos es fa «correctament», perquè tant des dels hospitals com des d'atenció primària ara es poden fer les proves PCR. Però allò que ara realment els preocupa és el seguiment dels contactes dels casos que resulten positius. «No hi ha prou rastrejadors», ha dit.