Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Investigadors que estudien una vacuna en un laboratori dirigit per l’empresa biotecnològica sud-africana TASK a Ciutat del Cap, Sud-àfrica

L'OMS dona per fi bones notícies sobre el que vindrà en les pròximes setmanes

La directora de Departament de Salut Pública, María Neira, ha assegurat que pròximament hi haurà revelacions importants sobre els tractaments contra el Covid-19

Investigadors que estudien una vacuna en un laboratori dirigit per l’empresa biotecnològica sud-africana TASK a Ciutat del Cap, Sud-àfrica
L'OMS dona per fi bones notícies sobre el que vindrà en les pròximes setmanes | CatalunyaDiari

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va anunciar ahir dimecres, 10 de juny, que  la vacuna contra el coronavirus que està causant la pandèmia de Covid-19 encara trigarà en arribar, i que segurament no es podrà tenir llesta abans del 2021. 

Tot i això, la directora del Departament de Salut Pública i d'Ambient de l'organització, Maria Neira, també va deixar la porta oberta a l'esperança, ja que va anunciar que podríem tenir  «bones notícies» en les pròximes setmanes en relació amb els tractaments  contra la malaltia. 

Tot apunta, doncs, que no hi haurà vacuna contra el virus els pròxims mesos, i per tant ens haurem d'acostumar a viure en aquesta 'nova normalitat' de mesures de contenció, com el distanciament social i l'ús de mascaretes. I en aquest sentit, els tractaments que es puguin desenvolupar contra la malaltia, encara que no siguin definitius, poden ser de molta ajuda per controlar la mortalitat  i l'afectació real de la malaltia en la societat. 

L'OMS investiga els tractaments més eficaços contra el virus

Precisament per aquest motiu, la notícia de la directora de Salut Pública ha estat tan ben rebuda, ja que fins que hi hagi una solució definitiva contra el virus, qualsevol avanç en els tractaments serà bona notícia.

De fet, l'organisme ha reprès les investigacions que involucren l'ús de la hidroxicloroquina, el fàrmac que el president dels Estats Units, Donald Trump, va recomanar prendre a la població sense recepta mèdica, tot i els indicis que podria provocar un possible augment del risc de mort i malalties cardíaques. La decisió s'ha pres per acabar d'aclarir si aquest producte podria ser útil contra el virus.

Maria Neira ha assegurat que en unes poques setmanes se sabrà si la hidroxicloroquina aporta benefici o perjudica els pacients infectats, però a banda d'això, la directora ha assenyalat que en les pròximes setmanes es donaran bones notícies pel que fa a altres tractaments utilitzats per lluitar contra el virus.