L'OMS confirma que la vacuna del coronavirus no estarà disponible aquest 2020

Ho ha explicat aquest dimarts la doctora María Neira
Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic
La vacuna del coronavirus haurà d'esperar, almenys, fins a la primera etapa de 2021. | CatalunyaDiari

La directora del Departament de Salut Pública i d'Ambient de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha assegurat que la vacuna contra la Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, no estarà disponible aquest any, si bé ha assegurat que en poques setmanes hi haurà «bones notícies» sobre els tractaments. Durant les trobades 'Converses 2020', organitzades per 'El Economista', Neira ha assenyalat que, «potser», a principis de 2021 ja es pugui comercialitzar una vacuna contra el nou coronavirus, tot i que ha avisat que cal ser «realistes» i veure que només queden sis mesos per acabar l'any i que no hi haurà temps per tal de poder desenvolupar-la.

«És francament difícil tenir la vacuna enguany»

«Aquest any ho veig francament difícil per molta acceleració que hi hagi i es tingui el màxim suport per part de tots els països i de l'OMS per a obtenir-la, perquè hi ha molts processos que cal seguir per assegurar-nos que quan la vacuna surti a el mercat sigui segura», ha recalcat la dirigent de l'OMS.

Ara bé, pel que fa als tractaments, i després que l'organisme de Nacions Unides hagi reprès les investigacions amb el fàrmac hidroxicloroquina, després suspendre'l temporalment per un possible augment de el risc de mort i malalties cardíaques, Neira ha assegurat que en unes poques setmanes se sabrà si aporta o no benefici per als pacients.

Bones notícies en un parell de setmanes

Finalment, la directora del Departament de Salut Pública i d'Ambient de l'OMS ha assegurat que els tractaments que s'estan utilitzant en l'actualitat, i que estan sent valorats per part de l'organització, donaran «bones notícies» en un parell de setmanes. Així doncs, caldrà estar molt atents als canvis que es puguin produir en les properes setmanes per si l'esperança d'acabar amb el malson del coronavirus és, qui sap, més a prop del que creiem.


Comentaris

envia el comentari