Bon Preu i Afrucat aposten per fomentar la fruita de km 0

El grup de supermercats i l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya signen un acord per impulsar el consum de proximitat

El director d'operacions del grup Bon preu, Joan Sabartés, i el president d'Afrucat, Francesc Torres, signant l'acord de col·laboració
El director d'operacions del grup Bon preu, Joan Sabartés, i el president d'Afrucat, Francesc Torres, signant l'acord de col·laboració | Cedida

Nou impuls als productes de km 0. Amb l'objectiu de fomentar el consum de proximitat i la pagesia local, el Grup Bon Preu i Afrucat, l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, han signat un acord de col·laboració. El defineixen com una aposta real per oferir fruita catalana i impulsar el sector de la fructicultura a Catalunya, a més de crear llaços amb el territori propi.

El director d'operacions del Grup Bon Preu, Joan Sabartés, ha remarcat que el seu model de negoci «es basa a oferir una gran varietat i qualitat de productes» i assegura que el nou acord ho afavorirà. Per la seva banda, Afrucat busca «impulsar el sector de la fructicultura més proper», ja que gestiona fins al 90% de la producció de fruita dolça a Catalunya. El conveni hauria de permetre doncs potenciar el reconeixement de la fruita del territori i oferir als clients de Bon Preu i Esclat productes de km 0.

Les fruites que destaquen a Catalunya

Distribució de productes a un supermercat del Grup Bon Preu
Distribució de productes a un supermercat del Grup Bon Preu | BonPreu

 

En la fructicultura catalana destaquen sobretot el préssec, la nectarina, la pera, la poma, la cirera, la pruna, l'albercoc i el paraguaià, fruites que s'oferiran en els supermercats del Grup Bon Preu. La idea és «crear un sector fort a Catalunya» que es converteixi en «un exemple a seguir pels mercats fruiters internacionals», amb la promoció i el consum de productes de proximitat i de qualitat. 

Els treballadors del sector de la fruita a Catalunya sumen un total de 10.000 i, entre tots, arriben a produir fins a 1.000 milions de quilos de fruita. El president d'Afrucat, Francesc Torres, creu que, per a l'Associació, crear un conveni és sinònim de «poder oferir la nostra fruita als supermercats del país, sent una bona manera perquè els consumidors puguin obtenir fruita de proximitat».

Dins de l'acord s'emmarquen accions de promoció i impuls del consum de la fruita catalana. I també preveu col·laborar en l'anàlisi sobre les tendències de consum familiar generada per l'Observatori Bonpreu i Esclat, amb l'objectiu de difondre els nous hàbits alimentaris de la població. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari