Mercadona contractarà 1.750 persones a Catalunya per la temporada d'estiu

Serà especialment a les zones de la Costa Daurada, Costa Brava i la Vall d'Aran

Mercadona
Mercadona és el supermercat líder en vendes a Espanya | Mercadona

Mercadona preveu contractar 1.750 persones pels seus supermercats a Catalunya durant la campanya d'estiu, quan augmenten els clients per l'arribada dels turistes, segons ha anunciat en un comunicat. L'empresa reforçarà la plantilla catalana especialment a les zones de la Costa Daurada, Costa Brava i la Vall d'Aran.

Els salaris seran de 1.328 euros al mes bruts, segons ha indicat l'empresa. Mercadona té 259 botigues a Catalunya, i actualment compta amb una plantilla de 13.125 treballadors.  Al conjunt de l'Estat espanyol, la cadena de supermercats contractarà 9.000 persones.

 

Bon Preu en contractarà 420

El Grup Bon Preu contractarà 420 persones per reforçar la seva plantilla entre el juny i el setembre per cobrir les necessitats de la campanya d'estiu, segons ha anunciat l'empresa en un comunicat. Les zones de la Costa Brava i la Costa Daurada són les que registraran més contractacions, coincidint amb els territoris amb més afluència turística.

Actualment, Bon Preu té més de 7.400 treballadors, cosa que situa l'empresa entre les 10 amb més empleats a Catalunya. En l'últim any, Bon Preu ha creat 1.400 llocs de treball nous. A banda de l'ampliació temporal de plantilla per a l'estiu, aquest any el grup també haurà de contractar per l'obertura d'establiments de 10 nous supermercats.

Mercadona elimina les bosses de plàstic d'un sol ús

La cadena de supermercats Mercadona ha eliminat des d'aquest dilluns les bosses de plàstic d'un sol ús i passarà a oferir-ne d'altres de paper, de ràfia i d'un 50%-70% de plàstic reciclat procedent de l'embalatge de les botigues. Aquesta iniciativa suposa reutilitzar 3.000 tones anuals de plàstic, segons fonts de la companyia, que passarà a aplicar aquesta nova política en els més de 1.600 establiments de la cadena.

El reciclatge de plàstic procedent dels embalatges es va començar a aplicar el 2018 a 66 botigues i s'ha anat implantant a la resta de la cadena de manera més progressiva. Les bosses de paper i de plàstic reciclat tindran un cost de 10 cèntims i les de ràfia de 50 cèntims.

A més, Mercadona instal·larà progressivament a totes les botigues un nou moble per a les bosses de plàstic que utilitzen els clients a les seccions de frescos, que estan dotats d'un nou sistema dispensador que redueix el malbaratament de les bosses. Així mateix, està previst que aquestes bosses se substitueixin per altres de material compostable abans del 2021.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari