Un nou municipi català aprova donar permisos menstruals a les treballadores municipals

L'Ajuntament de les Borges Blanques tira endavant la mesura que consistirà en vuit hores mensuals recuperables durant sis mesos

El Ple ordinari de l'Ajuntament de les Borges Blanques (Les Garrigues) va aprovar aquest dijous una moció presentada pel grup Borges per la República (BxR) on es proposa incorporar al consistori un permís de menstruació i climateri en el marc de la jornada laboral d'aquelles dones que així ho requereixin. La iniciativa suposarà un permís de 8 hores mensuals, recuperables durant sis mesos per a les dones, així com el compromís de l'equip de govern de demanar a la nova conselleria de Feminismes i Igualtat millores en aquest sentit per tal que les hores no hagin de ser recuperables, o almenys una part d'aquestes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

A la vegada, segons la moció aprovada, s'impulsaran tallers de conscienciació a la població borgenca en general i a les treballadores municipals en particular. D'aquesta manera, la capital de les Garrigues se suma a la iniciativa que preparen altres municipis com Girona i Ripoll. La moció de BxR va rebre el suport del JxCat, al govern municipal del consistori.

L'Ajuntament de Barcelona considera que no cal un permís específic

La decisió de consistoris com el de les Borges Blanques, Ripoll o Girona contrasta amb la de l'Ajuntament de Barcelona que fa deu dies anunciava que no creu que calgui un permís específic per a les treballadores municipals en cas de dolor menstrual perquè considera que ja queda cobert amb les hores d'afers propis disponibles. Així ho va explicar la regidora de Règim Intern, Montserrat Ballarín, en resposta a un prec formulat pel grup municipal d'ERC a la comissió de Presidència.

Tot i que Ballarín va acceptar formalment el prec va matisar que les dones que treballen al consistori «ja poden descansar pels permisos laborals vigents» quan pateixen indisposició per la regla. «Qualsevol persona pot gaudir de 30 hores trimestrals per afers propis que no s'han de justificar i que es poden recuperar els mesos següents», va dir.

En aquest sentit, va defensar que aquest permís garanteix el dret a la intimitat, perquè no cal justificar-ne el motiu, i serveix també per altres situacions vinculades a la conciliació o altres necessitats, tant per homes com per dones. «És una bona solució per tothom», va indicar.


Comentaris

envia el comentari