Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

La Covid retrocedeix lleument a les escoles catalanes: hi ha 461 grups confinats

Ara com ara hi ha tres centres educatius tancats i s'han registrat 1.848 positius en els darrers deu dies

La Covid-19 fa un petit pas enrere aquest divendres a les escoles catalanes després de l'increment dels darrers dies. Segons el darrer balanç del Departament d'Educació, ara com ara els grups escolars confinats per Covid-19 a Catalunya són 461, dos menys que en el darrer balanç del Departament d'Educació. Aquesta xifra representa el 0,64% dels aproximadament 72.000 que hi ha en total. Actualment, hi ha 11.290 persones confinades, 43 menys que en el darrer balanç: 10.736 alumnes (-39), 522 docents i personal d'administració i serveis (-3) i 32 personal extern (-1). Els positius acumulats des de l'inici del curs escolar són 82.180, 215 més. En els darrers deu dies s'han registrat 1.848 positius als centres educatius.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ara com ara, hi ha 345 centres a Catalunya amb algun grup confinat, el 6,76% dels 5.104 centres. Hi ha tres escoles tancades completament a la Cerdanya i les Garrigues: les escoles Portella Blanca i la Pere Sarret, totes dues de la ZER Baridà-Batllia, a Lles de Cerdanya i Montellà i Martinet, respectivament; i l'escola Sant Bonifaci – ZER Riu Set a Vinaixa (Garrigues).

Primer institut escola amb escola bressol a l'àrea metropolitana

Montcada i Reixac (Vallès Occidental) disposarà al curs 2023-2024 del primer institut escola amb escola bressol de tota l'àrea metropolitana de Barcelona. Es tracta d'una aposta per cursar l'educació dels 0 als 16 anys en un mateix equipament, i que permetrà integrar l'actual escola bressol municipal del barri de Can Sant Joan a l'institut escola El Viver. Per fer-ho possible, caldrà construir un nou edifici en una zona que actualment s'utilitza com espai d'esbarjo.

La Generalitat assumirà el cost dels treballs, d'1.800.000 euros, un import que l'Ajuntament avançarà i que el Govern retornarà en tres anualitats entre 2022 i 2024. En total hi haurà unes 30 places per a escola bressol i 500 per a l'institut escola. La incorporació de l'escola bressol comportarà canvis en l'entorn de l'edifici actual de l'institut escola, un equipament que va integrar escola i institut l'any 2019 i que ara veurà com s'aixeca un bloc de nova planta en un espai que ara es fa servir com a zona d'esbarjo.