Laura Borràs i Carles Puigdemont

Borràs no explica el pla de JxCat si se supera el 50% de vots independentistes

En una entrevista a 'TV3', va evitar mullar-se en aquest sentit

Junts per Catalunya continua sense concretar per què serviria superar el 50% dels vots a les eleccions autonòmiques del proper 14 de febrer de 2021. La formació que dirigeix Carles Puigdemont ha insistit des de fa setmanes en la necessitat de donar un marc plebiscitari als comicis i que l'independentisme superi la meitat dels vots, però no concreta quin és el pla que proposa en cas que aquest objectiu s'assoleixi.

D'aquesta manera, doncs, el posicionament de JxCat es veu mancat d'un objectiu polític concret i Laura Borràs, la portaveu de la formació al Congrés que ja ha anunciat la seva intenció de presentar-se a les primàries per ser candidata a la Generalitat, ha continuat esquivant donar resposta a la incògnita en una intervenció a 'TV3'.

Borràs no concreta la proposta de JxCat si se supera el 50% dels vots

Dissabte a la nit, al programa 'Preguntes freqüents', la periodista del diari 'Ara' Núria Orriols va preguntar-li directament a Laura Borràs «quina és la proposta de Junts per Catalunya si se supera el 50% dels vots». La resposta de Borràs va ser un discurs poc concret, amb conceptes com «reconcentrar-nos en la força de l'1 d'octubre i tot allò que va representar», i proposant que superar el 50% dels vots «tingui conseqüències polítiques».

Tot i la insistència de la periodista, Borràs no va concretar quines havien de ser les conseqüències polítiques que proposava. «Hem de fer que aquestes conseqüències polítiques representin la consecució dels objectius de l'1 d'octubre», deixava anar Borràs, persistint en la inconcreció i no anant més enllà de la idea de «fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre i materialitzar la independència», però sense explicar de quina manera i amb quins passos s'ha d'acomplir aquest objectiu polític.

Un cop més doncs, des de Junts per Catalunya es mostrava insistència en la idea de superar el 50% dels vots, però cap concreció sobre el full de ruta a seguir si s'assolís aquest objectiu. L'apel·lació constant al marc plebiscitari i a superar el 50% dels sufragis no arrela en l'independentisme —ERC, PDeCAT i CUP ignoren aquest plantejament—, precisament perquè JxCat no ha explicat encara què proposa fer, i de quina manera, si s'assoleix.