Pla obert de l'entrada a la fàbrica de Robert Bosch a Castellet i la Gornal bloquejada pels treballadors, el 5 d'octubre del 2020

Bosch tancarà la seva planta de Lliçà d'Amunt i acomiadarà 336 empleats

La decisió se suma al cessament d'activitat de la fàbrica del grup alemany a Castellet i la Gornal aquest novembre

La direcció de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt ha comunicat aquest dijous als representants dels treballadors la seva intenció de tancar la fàbrica i d'acomiadar 336 treballadors, segons ha informat la UGT en un comunicat. El grup alemany transferirà la producció de les instal·lacions vallesanes a Wroclaw (Polònia), en un fet que el sindicat titlla de «deslocalització sense pal·liatius i sense escrúpols» després «d'anys de congelacions i reduccions salarials de plantilla» als centres de treball catalans.

En aquest sentit, la decisió de tancar la planta de Lliçà d'Amunt, que la multinacional justifica per motius econòmics segons el sindicat, se suma al cessament d'activitat de la planta de Castellet i La Gornal que s'ha fixat el novembre de 2021. Entre tots dos procediments, l'empresa pot acabar acomiadant d'unes 600 persones a Catalunya.

«L'empresa ha actuat amb crueltat»

UGT ha denunciat que, tant en el cas de Castellet i la Gornal com de Lliçà, l'empresa ha actuat «amb crueltat», duent a terme una política «insolidària i egoista, molt lluny dels valors que com a fundació defensa». En aquest sentit, han recordat que en els últims anys els treballadors de totes dues plantes han fet grans esforços per a facilitar la continuïtat de l'activitat, com congelacions i reduccions salarials i reduccions de plantilla.

La resposta definitiva de Bosch, però, ha estat tancar les dues fàbriques i deixar a més de 600 treballadors al carrer. La planta de Lliçà d'Amunt està especialitzada en sistemes de frenat, mentre que la de Castellet i la Gornal fabrica motors per a eixugaparabrises.

Els tancaments de Bosch colpegen, una vegada més, la indústria de l'automoció a Catalunya, que s'ha vist afectada en els darrers mesos amb el tancament de les fàbriques de Nissan, ET Connectivity o Saint-Gobain.