Muntatge fotogràfic d'Héctor González Navarro i el ring de la baralla.

Ingressat a l'UCI un boxejador de 24 anys després d'un combat en què va acabar KO

L'home roman en coma induït després de caure desplomat al ring

El món de la boxa ha quedat consternat després de la notícia. Tots els familiars, amics i éssers estimats del púgil espanyol encreuen els dits perquè tot això acabi en un simple ensurt, encara que de moment només els queda resar.

Els fets se situen a divendres, 4 de febrer, quan el boxejador amateur valencià Héctor González Navarro va ingressar a l'UCI de l'Hospital General de Castelló. El jove de 24 anys, de Godella, municipi del País Valencià, s'enfrontava en un combat contra Efrén Besalduch.

Hector González Navarro i Eugenio Montoya.
Hector González Navarro i Eugenio Montoya van ser els dos boxejadors del Club Boxa Moncada que van participar en el certamen. | Club Boxa Moncada (Facebook) 

Per desgràcia, González va patir un KO que va provocar que caigués desplomat al ring. Segons diverses fonts, el púgil es troba en estat molt greu, sota coma induït, i ara lluita per sobreviure a l'UCI.

Va passar durant el combat

La trobada entre els dos va tenir lloc al Ciutat de Castelló. La baralla seguia el seu curs, fins que al segon assalt l'adversari d'Hèctor li va clavar una ràpida combinació de cops que va provocar la seva caiguda. L'àrbitre va aturar la baralla, però el boxejador de 24 anys ja estava en una situació molt greu.

Héctor González Navarro, amb els seus entrenadors abans de començar el certamen.
Héctor González Navarro va patir un incident greu durant el transcurs del combat de boxa. | Club Boxa Moncada (Facebook) 

Immediatament després dels fets, les autoritats sanitàries van entrar al ring per atendre'l i van traslladar-lo en una ambulància cap a l'Hospital General. Lloc on ha estat ingressat les dues darreres nits.

Va ser un dels 20 combats celebrats

La contesa que enfrontaven González i Besalduch formava part dels 20 enfrontaments de boxa olímpica programats per divendres passat. S'havien programat baralles, tan masculines com femenines, entre les 18.00 hores i fins a mitjanit.

Al certamen hi participaven representants de diversos clubs de la província i diverses entitats del territori valencià. Héctor González Navarro pertany al Club Boxa Moncada. Amb només 24 anys, competia en la categoria elit englobada en -64 quilos.

Héctor continua ingressat a l'UCI

Leopoldo Bonías, president de la Federació de Boxa de la Comunitat Valenciana, que agrupa uns 800 esportistes federats, va fer unes declaracions després de l'incident. El president va acudir a la celebració dels combats del Ciutat de Castelló i també va ser el primer a assistir a la família d'Héctor González Navarro.

Després de tot, va voler transmetre un missatge informant sobre els fets i sobre la situació en què es trobava el jove púgil després de ser ingressat a l'UCI del territori valencià.

Hospital General de Castelló.
Héctor González Navarro està ingressat a l'UCI de l'Hospital General de Castelló des de divendres passat | Europa Press 

Segons Bonías, els fets es consideren un accident. Leopoldo va explicar que «tot va transcórrer amb normalitat, va ser una ocasió del combat: un boxejador que rep un KO i que no es recupera».

El dirigent va assegurar que després de l'incident, «tot estava en regla». «Héctor González Navarro tenia la seva llicència federativa, havia passat un reconeixement mèdic i tenia l'assegurança mèdica».

Captura d'alguns comentaris del Facebook Club Boxa Moncada.
Des de les xarxes socials, els usuaris envian tot el suport cap a Héctor González Navarro, el boxejador ingressat a l'UCI. | Club Boxa Moncada (Facebook) 

Per tant, tal com assenyala el president de la Federació, el KO del jove de 24 anys que el manté ingressat a l'UCI «va ser una situació excepcional. No fruit de la vulneració d'alguna norma o imprudència», va afirmar.

Han estat diversos els missatges a les xarxes socials desitjant una ràpida recuperació a Héctor González Navarro, que continua a l'UCI.