Una enfermera extrae la vacuna contra el coronavirus de Pfizer en una jeringa el lunes 14 de diciembre de 2020 en el Integris Baptist Medical Center en la ciudad de Oklahoma

El 'braç covid', un altre símptoma de la vacuna en algunes persones

Una altre efecte secundari de la vacuna és la reacció cutània que apareix dies després de rebre la primera dosi de Moderna

En plena pandèmia del coronavirus, continua avançant el procés d'immunització contra la Covid-19. I de mica en mica, van apareixent nous efectes secundaris arran de la vacuna contra el virus. Alguns d'aquests es refereixen a l'herpes zòster, un nou símptoma associat generalment amb la dosi de Pfizer, i el braç covid, vinculat a la vacuna Moderna.

                

D'altra banda, altres símptomes també comuns són l'enrogiment, inflor i dolor al braç. Aquestes, en concret, són només algunes de les reaccions que presenta la vacuna Moderna contra el coronavirus després de rebre la punxada. Aquest efecte advers es coneix com el 'braç covid', i s'ha observat observat pocs dies després de la vacunació, en casos en què destaca el dolor i picor al braç. En aquest sentit, no es tracta d'un símptoma greu de la vacuna, ja que desapareix pocs dies després.

Així ho diu un estudi publicat a la revista científica 'Jama Dermatology': no és una reacció secundària greu. En concret, és un fenomen d'hipersensibilitat retardada que sol aparèixer una setmana després d'haver rebut la primera vacuna, tal com han explicat els investigadors que es troben darrere de l'estudi. A més, també apareix uns pocs dies més tard de la segona dosi de Moderna.

El Braç Covid: el nou símptoma de la vacuna Moderna

En l'estudi, es va fer un experiment per comprovar la freqüència dels casos de 'braç covid'. Un total de quinze persones que van participar van experimentar el 'braç covid' després de rebre la primera dosi contra el coronavirus amb Moderna, i dotze persones el van tenir després de la segona dosi de la vacuna d'ARNm. Tretze dones i tres homes d'uns 38 anys van participar en l'estudi. L'erupció de la punxada va produir picors i dolor durant al voltant de cinc dies, encara que en algunes ocasions es va arribar a perllongar fins a les tres setmanes.

Altres efectes secundaris nous en les vacunes

Des del començament de la campanya de vacunació contra el coronavirus, s'han anat estudiant les reaccions que poden ocasionar les vacunes contra el Covid-19 en les persones. En aquest sentit, i depenent de la vacuna, els efectes poden patir variacions, però els més comuns són dolor al braç, febre, mal de cap i cansament. Tot i això, també s'han detectat casos de reaccions cutànies com urticària, vermellor a la zona de la punxada o herpes zòster.