El director d'Oxford Vaccine Group, Sir Andrew Pollard, ha assegurat davant del Parlament britànic que la immunitat de grup «no és una possibilitat». Aquest dimarts, 10 d'agost, el diari 'The Telegraph' ha avançat les declaracions d'aquest i altres experts que rebaixen les expectatives de la vacuna que tenien molts governs.
Tal com apunta el diari britànic, durant la comissió parlamentària Sir Andrew Pollard ha recalcat que la immunitat de ramat és un concepte «mític». De fet, periodistes d'altres mitjans, com Aubrey Allegretti del 'The Guardian' també han publicat les paraules de Sir Pollard.
«Aquesta és una raó encara més gran per no crear un programa de vacunació al voltant de la immunitat col·lectiva», ha argumentat el professor Sir Pollard.
Altres explicacions que l'expert ha donat tenen a veure amb la transmissibilitat de la variant Delta. El director d'Oxford Vaccine Group ha explicat: «Aquest virus no és el xarampió: si teniu el 95% de les persones vacunades contra el xarampió, el virus no es pot transmetre a la població».
«Però sabem molt clarament del coronavirus que la variant Delta encara infectarà les persones vacunades, i això significa que qualsevol persona que encara no estigui vacunada, en algun moment, tindrà el virus», ha firmat Sir Andrew Pollard.
A més, Sir Pollard ha esmentat que el vaccí pot ajudar al fet que la transmissió del virus sigui més lenta. No obstant això, ha advertit als parlamentaris que «no tenim res» que pari completament la Covid-19.
Alguns experts validen les afirmacions de Sir Andrew Pollard
Durant la comissió altres experts també han secundat les paraules del professor Sir Pollard. El diari 'The Telegraph' ha posat d'exemple Paul Hunter, professor de medicina de la Universitat d'Anglia de l'Est, i a Devi Sridhar, professor de salut pública mundial a la Universitat d'Edimburg.
El primer ha mencionat que la immunitat de grup és per ara «inabastable». El segon ha assegurat que és improbable arribar a un «llindar màgic» que faci que la proliferació de la Covid-19 «desaparegui».
El diari anglosaxó ha mostrat dades de Salut Pública del Regne Unit que apunten al fet que hi ha poca diferència entre la quantitat de virus que tenen les persones vacunades i les que no. Tot i que en un primer moment s'esperava que la vacuna baixés la transmissibilitat del virus, no ho ha fet de la manera que es desitjava.