Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se

Confirmen un brot amb 36 positius per coronavirus en una residència del Pla de l'Estany

Residents i treballadors del centre han donat positiu en les PCR

Salut ha confirmat un brot de coronavirus en una residència del Pla de l'Estany. El brot compta amb 36 persones afectades a la residència Els Cirerers de Vilafreser, nucli que pertany a Vilademuls, segons avança el mitjà 'Gerió Digital'.

La setmana passada es van detectar dos casos positius de Covid-19 en dues treballadores del centre i un altre en un dels residents. Davant d'aquests fets, es va iniciar el cribratge de contactes pròxims als afectats i el resultat ha estat que 31 residents i 5 treballadors han donat positiu. 33 dels afectats són asimptomàtics i els tres restants presenten símptomes lleus. No obstant això, un d'ells ha estat hospitalitzat per precaució, recull el mitjà citat.

La residència ha pres mesures i s'ha sectoritzat el centre en tres espais: els casos positius, els casos negatius i els que han obtingut una PCR negativa però que són contactes estrets d'algun dels casos positius. A més, s'han reforçat les mesures d'aïllament i de protecció i s'ha extremat la vigilància activa dels residents per poder respondre ràpidament en cas de detectar l'aparició de símptomes de possibles nous casos.

Catalunya suma 1.266 nous casos de Covid-19

L'últim balanç del Departament de Salut ha registrat 1.226 nous casos de covid-19, confirmats per PCR, a Catalunya tot elevant la xifra total fins als 124.120, des de l'inici de la pandèmia. En total s'han detectat 890 positius més que els reportats fa 24 hores. Una xifra que s'eleva fins als 147.562 si es conten els casos amb totes les proves el que suposa 1.328 més que en les últimes hores.

D'altra banda, a Catalunya han mort un total de 13.173 persones per coronavirus, 14 més que en l'últim balanç realitzat pel Departament de Salut. Pel que fa als ingressos hospitalaris, la xifra ha baixat a 18 persones i en total hi ha 792 ingressats. D'aquest n'hi ha 130 a l'UCI, 12 menys que fa 24 hores.

El risc de rebrot segueix a la baixa i se situa a sis punts menys que fa un dia assolint els 157,03 mentre que la velocitat de propagació baixa lleugerament de 0,97 a 0,95.