Pla mitjà d'un dels equips mòbils extraient mostres per a PCR en una escola

El brot balear s’escampa: Gairebé 20 instituts de Barcelona, amb alumnes infectats

Alumnes de fins a 19 instituts de Barcelona han resultat infectats pels brots sorgits a Mallorca, Menorca i Tenerife | La majoria pertanyen a centres de Sarrià

La Covid-19 ha tornat a entrar en escena. Quan semblava que l’ombra del virus començava a desaparèixer, el brot de Mallorca, Menorca i Tenerife ha irromput amb força. Ja són 242 els estudiants catalans infectats en uns brots que s’han produït en el context de viatges de final de curs.

La xifra de casos s'ha doblat en el brot de Mallorca, que ha passat de 64 a 132 casos en poques hores; a Menorca s'ha evolucionat de 57 a 76 contagis, i a Tenerife, de 27 a 34.

En total hi ha uns 1.200 contactes aïllats. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que aquest cap de setmana s'han fet unes 4.800 trucades, 2.800 més que el cap de setmana passat. S'han programat 2.145 proves, 1.100 més que la setmana passada.

19 instituts de Barcelona, en quadre

Hi ha una ciutat, però, on la situació és encara més preocupant. I és que alumnes de fins a 19 instituts de Barcelona han resultat infectats per aquests brots. La majoria pertanyen a centres escolars situats a la zona de Sarrià – Sant Gervasi.

Cal destacar, però, que les xifres són provisionals i Salut avisa que encara podrien anar a més.

La vacunació, a punt?

És la gran incògnita a hores d’ara: com i quan es farà la vacunació als més joves?. Aquest dilluns, 28 de juny, la secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que des del Departament de Salut valoren vacunar d’una tacada els joves d’entre 16 i 29 anys.

D’altra banda i en relació amb la situació epidemiològica, Cabezas ha lamentat que es manté l'increment de la incidència que Catalunya ha registrat des del 16 de juny.

Això es deu al fet que l'augment dels indicadors de la pandèmia es concentra en les edats no vacunades. Sobretot en menors de 29 anys que tenen una probabilitat inferior d'emmalaltir de gravetat per covid-19 i ingressar en una unitat de vigilància intensiva (UCI).

En aquest sentit, Cabezas ha demanat que no es generi un estigma cap als joves. Segons ella, són «brots concrets vinculats a persones concretes en un moment determinat» i, al seu parer, la gran majoria d'aquestes franges d'edat segueix les mesures de prevenció.