Imatge del pavelló Joan Ortoll de Calafell, convertit en centre de vacunació

Salut vol obrir una nova (i gran) franja d'edat per vacunar a Catalunya

El Departament de Salut es planteja obrir la vacunació entre els joves de 16 a 29 anys forma conjunta

La vacunació entre 16 i 29 anys, a prop de tenir llum verda. El Departament de Salut es planteja obrir la vacunació en aquesta franja d'edat de forma conjunta. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, eu molt possible que la pròxima franja d'edat per vacunar-se contra la Covid no tingui trams. També ha explicat que espera que sigui general pels menors de 30 anys.

El Departament de Salut ha comparegut aquest migdia en roda de premsa arran de l'augment sobtat de casos de Covid-19 a Catalunya i dels casos de brots entre estudiants. La positivitat se situa ara per sobre del 5% que marca l'OMS, quelcom que ha disparat la preocupació mèdica. 

Cabezas, així mateix, ha optat per desvincular l'augment dels contagis a l'obertura de l'oci nocturn. Ha assegurat que es tracten de brots concrets i demana no estigmatitzar als més joves. 

Vacunar els joves, una necessitat imperiosa

I és que els nous brots només s'expliquen d'una manera: relacionant-los amb la no vacunació dels més joves. En aquesta línia, Cabezas, que ha demanat no estigmatitzar el col·lectiu, ha insistit: «L'augment de la incidència acumulada es deu a contagis entre grups que no estan vacunats». 

De moment, doncs, sembla que Salut té clar que el següent escaló és el dels joves. Tot i això, falta saber quina serà la data que proposa el Govern.

Una petició evident

Aquest mati, la BIOCOMSC ha reclamat que la vacunació sigui el més universal possible davant l'increment de casos de covid, especialment entre no vacunats.

El grup de la UPC ha dit que el creixement és «molt fort» a Barcelona en persones no vacunades i «extremadament fort» entre les de 15 a 30 anys.

Tot i això, ha apuntat que hi ha un bon desacoblament de la corba d'hospitalitzacions, que tot i que ha deixat de baixar, no puja de forma significativa. El grup espera que la circulació del virus augmenti fortament els propers dies i per això és molt important que tothom entre 35 i 70 anys estigui vacunat.

Ha afirmat que els no vacunats que normalitzin la vida social tenen una probabilitat molt elevada d'agafar el virus i elevada d'entrar a l'hospital.