Pla general d'una infermera mirant-se una màquina amb el filtre Seraph 100 després de ser utilitzat per filtrar la sang d'un pacient amb covid-19

Construiran un nou gran hospital que vol convertir-se en «referent» a Catalunya

El nou centre se situarà a la comarca del Baix Llobregat

Novetats en el sistema sanitari català. En aquest cas, referent a la sanitat privada. I és que el grup sanitari privat Vithas ha anunciat que construirà un nou hospital de Catalunya, concretament al Baix Llobregat. Aquest projecte, que té previst ser una realitat de 2023, té com a objectiu convertir aquest nou centre en un «referent» a Catalunya.

Vithas construirà un nou hospital

El grup Vithas destinarà 60 milions d'euros per a la construcció d'un hospital a Barcelona, concretament a la comarca del Baix Llobregat. Aquest gran centre comptarà amb una superfície de 40.000 metres quadrats. A més, segons ha anunciat l'empresa en un comunicat aquest dilluns al matí, es preveu que el nou hospital entri en funcionament l'any 2023. 

Tal com ha explicat l'empresa, aquest nou centre mèdic donarà cobertura assistencial a diversos municipis de la zona. Entre ells s'hi troben l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Cornellà, així com altres barris de Barcelona com Les Cors, Sarrià i Sants - Montjuïc. 

Es tracta d'una àrea d'influència «altament dinàmica», segons ha explicat Vithas. A més, des de l'empresa remarquen que la zona té una població d'uns aproximadament un milió de persones, una alta taxa d'activitat. Des del grup sanitari privat també destaquen el fort desenvolupament industrial i les bones comunicacions.

L'hospital, segons ha avançat l'empresa, estarà dotat d'una «completa» cartera de serveis mèdics i quirúrgics, així com tecnologia sanitària d'avanguarda. A més, també comptarà amb sistemes d'informació i experiència digital del pacient, en un model que Vithas ja està implementant a alguns dels seus altres centres.

El nou centre també incorporarà activitats de docència i investigació, així com el «foment d'activitats» d'orientació social i divulgativa. 

D'altra banda, el director general de l'empresa, Pedro Rico, ha explicat els motius de la inversió al territori. Rico ha explicat que veuen Catalunya com un «territori estratègic» en els plans de creixement i expansió Vithas. A més, ha dit textualment que aquest centre serà la punta de llança de noves inversions futures aquí.

De fet, explica que el nou hospital «és una prova de l'interès» de Vithas per reforçar la seva presència a Catalunya. I és que, més enllà d'aquest nou centre, la companyia continua explorant nous projectes assistencials que se sumaran a l'hospital que l'empresa té a Lleida