Diversos treballadors sanitaris, amb vestits vermells, fan proves PCR a tres homes a Sri Lanka

Gran brot de coronavirus en una fàbrica de mascaretes de Sri Lanka: més de 1.000 treballadors contagiats

Aquest és el major focus de positius que s'ha detectat al país asiàtic des de l'inici de la pandèmia

Sri Lanka ha registrat el major increment de casos de coronavirus des de l'inici de la pandèmia en la darrera setmana, amb més d'un miler de nous contagis registrats, la gran majoria d'ells vinculats a una fàbrica tèxtil de Minuwangoda, a la Província Occidental del país. L'empresa afectada és Brandix, que compta amb 1.700 empleats i que actualment fabrica mascaretes de protecció per a diversos clients dels Estats Units.

Segons la unitat d'epidemiologia del Ministeri de Salut singalès, s'han detectat 1.028 casos positius entre els treballadors de l'empresa, tot i que encara queden resultats de proves per saber. En aquest sentit, la gran majoria d'infectat són asimptomàtics, però hauran de fer quarantena. Arran d'aquest brot, les autoritats han imposat un toc de queda en aquesta zona, la més densament poblada del país amb prop de sis milions d'habitants, inclosa Colombo, la capital comercial d'Sri Lanka. 

El responsable de l'Oficina d'Impostos Especials de Colombo, Chanaka Nanayakkara, ha explicat que «segons les noves mesures decretades, els bars, restaurants, casinos i discoteques romandran tancats fins al 31 d'octubre».

Xifres de contagis a Sri Lanka

Sudath Samaraweera, cap del Ministeri de Salut, va confirmar als mitjans de comunicació que la taxa de transmissió de la malaltia en Brandix és particularment elevada, motiu pel qual s'han imposat noves mesures anti-Covid. «Hem trobat casos positius del virus en camps de la marina, que fins ara constituïen el major focus. Però aquests pacients van romandre confinats, així que vam ser capaços de controlar-los de manera eficaç», ha manifestat sobre altres casos que s'han donat de coronavirus.

Considerant que el país tan sols ha registrat 4.500 casos de Covid-19 —i 13 defuncions—, el fet que un miler de positius estiguin vinculats a un mateix focus, suposa una important xifra per a les autoritats de Sri Lanka.

Aquest important brot de contagis arriba en un moment en què el govern singalès està intentant impulsar la reactivació de l'economia de país, després d'aixecar, al juny, el toc de queda que s'havia imposat a tota l'illa. Tot i que les autoritats esperaven rebre els primers turistes a l'agost, reobertura dels aeroports a vols internacionals encara no s'ha produït.