Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis

Nou brot de coronavirus a Berga amb 36 positius i 6 trasllats a l'hospital

Així, els contagiats per Covid-19 en la residència de Berga se sumen als de Sant Carles de la Ràpita i Sitges

La residència Sant Bernabé de Berga ha detectat un brot de covid-19 amb un total de 36 usuaris i 12 treballadors afectats. Així ho ha confirmat aquest dilluns l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, que ha afegit que sis dels usuaris afectats han estat traslladats a l'hospital comarcal. Venturós ha expressat que la situació «no és bona» i ha deixat clar que s'han seguit «tots els protocols establerts». Per cobrir les baixes del personal del centre que ha donat positiu, la batllessa ha explicat que des de divendres s'està fent un procés de selecció de personal per cobrir aquestes places.

50 positius en una residència de Sant Carles de la Ràpita

Paral·lelament, la preocupació a les Terres de l'Ebre per contagis en residència recau ara mateix en el centre residencial de gent gran VIMA de Sant Carles de la Ràpita on hi ha 50 usuaris positius, 10 dels quals han hagut de ser traslladats a centres sanitaris, i 14 treballadors contagiats. Encara queden resultats pendents en aquest centre. També hi ha un usuari contagiat a la residència d'avis de Gandesa.

Pel que fa als centres residencials per a persones amb discapacitat hi ha 17 casos positius entre usuaris i professionals.

47 positius més en un centre de Sitges per a discapacitats

Ahir, a més, la residència de persones amb discapacitat Ave Maria de Sitges va detectar un brot de covid-19 amb 47 positius. En concret, hi ha 33 residents adults infectats d'un total de 60 interns que viuen al centre, mentre que també s'han contagiat 14 treballadors d'una plantilla de 85 professionals. Així ho van detallar els responsables de la residència, que situen l'origen del brot el 15 d'octubre, aproximadament.

Des d'aleshores han practicat proves PCR a tots els interns i treballadors. La majoria de contagiats són asimptomàtics, mentre hi ha un intern ingressat a l'hospital i alguns positius també han mostrat febre alta. Des del centre remarquen que s'han pres «totes les mesures de contenció» i també s'han reforçat els serveis.

En aquest sentit, les places vacants del personal contagiat s'han cobert amb treballadors de la plantilla del centre i també s'ha incorporat una infermera del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf per al torn de nit. «La situació és delicada, però tot el personal és al peu del canó i treballant com un gran equip», apunten els responsables del centre a través d'un missatge difós a les xarxes socials.