YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Confessen que un dels brots d'Espanya està en situació «descontrolada»

El brot ja ha arribat als 42 positius

Imatge d'arxiu d'una dona amb màscara
El focus no estaria vinculat a l'activitat professional, sinó a les relacions personals dels seus empleats | Pixabay

Aquest divendres el delegat territorial de la Junta de Castella i Lleó a Valladolid, Augusto Cobos, ha informat que el brot de Covid-19 registrat al voltant de la localitat d'Íscar ja ha arribat als 42 positius. En aquest sentit ha manifestat que la situació està «descontrolada», ja que als positius se li han de sumar 44 persones que són contactes en estudi.

Aquest migdia, a les 14.00 hores, la consellera de Sanitat, Verónica Casado; el subdelegat de Govern a Valladolid, Emilio Álvarez, i el mateix Cobos han mantingut una reunió telemàtica amb els alcaldes dels municipis inclosos en aquesta zona bàsica de salut per abordar possibles mesures que ajudin a frenar l'avanç del brot.

El delegat territorial ha assenyalat que tots els indicis apunten que l'origen del brot estaria en un dinar que van fer els treballadors de l'escorxador d'aus d'Íscar que va tenir lloc el passat 11 de juliol.

L'origen del focus, en les relacions personals dels empleats

Així doncs, el focus d'origen no estaria vinculat a l'activitat professional que es desenvolupa en l'empresa sinó en les relacions personals dels seus treballadors. És per això que Cobos ha enviat un missatge de «tranquil·litat» perquè l'empresa en qüestió ha complert amb totes les mesures i protocols sanitaris establerts.

Hi ha un total de 42 contagis vinculats a aquest brot dels quals 17 són treballadors de l'escorxador i altres 25 són persones que mantenen una relació directa amb ells, és a dir, familiars. D'aquests, el 40 per cent presenta una simptomatologia lleu mentre que el 60 per cent restant és asimptomàtic.

D'altra banda, Cobos ha mostrat la seva preocupació davant la «relaxació» de les mesures de seguretat, que sobretot es produeix en l'àmbit familiar. En aquest sentit, ha advertit que en nuclis de població reduïts el percentatge de contagi es pot arribar a «disparar».

D'altra banda, ha manifestat la importància que té realitzar la quarantena de manera voluntària en cas de conèixer que s'ha estat en contacte amb un positiu per tal d'evitar que els contagis es propaguin, ja que el que preocupa és  que aquests contagis en l'entorn personal es propaguin a l'àmbit laboral.


Comentaris

envia el comentari