Continua descontrolat el brot més disparat de Catalunya: novetats preocupants

L'Ajuntament considera que «la balança tendirà a equilibrar-se»

Linyola, poble de l'Alt Urgell
Els positius de coronavirus a Linyola ja superen els 175 | ACN

El brot de covid-19 declarat a principis de la setmana passada a Linyola (Pla d'Urgell) ja supera els 175 positius, una quinzena de casos més respecte a dilluns. Segons han informat des de l'Ajuntament, hi ha dinou persones hospitalitzades, cinc de les quals a l'UCI. 

En aquest sentit, consideren que la «balança tendirà a equilibrar-se» en els pròxims dies ja que malgrat el degoteig de nous positius continua, el ritme de contagis va a la baixa.

450 persones es mantenen aïllades a casa

També informen que aquesta setmana els primers veïns afectats pel brot han començat a finalitzar la quarantena. Tot i això, al poble hi ha 450 persones aïllades a casa i el consistori segueix demanant prudència i responsabilitat a la ciutadania.

Respecte a les instal·lacions i serveis municipals, la llar d'infants continuarà tancada fins el dia 31 de desembre, així com totes les instal·lacions esportives i parcs infantils del poble. Així mateix, l'Ajuntament obrirà els dies 28, 29 i 30 de desembre amb atenció telefònica.

Pel que fa al consultori mèdic, l'equipament reobrirà a partir de dilluns amb normalitat i durant els dies laborals. La resta de dies, totes les consultes quedaran derivades al CAP de Mollerussa, com és habitual.

L'alcalde de Linyola es mostra preocupat per l'evolució del virus al municipi 

Fa uns dies l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, va concedir una entrevista fa uns dies a RTVE on explicava la preocupant situació que està vivint el seu poble. Tal com informa, aquest virus ja va estar present en anteriors mesos a Linyola, però «no amb aquesta virulència».

La principal diferència és que durant l'anterior onada els contagiats havien estat en la seva majoria asimptomàtics, però aquest cop no està sent així. «Ara tothom té símptomes. Tenim gent hospitalitzada, tenim gent a l'UCI i comencem a patir per primera vegada per la vida de les persones», lamenta Àlex Mases.


Comentaris

envia el comentari