El brot de Linyola s'estabilitza, però les persones hospitalitzades s'incrementen

El Departament de Salut xifra en més de 150 els casos actius al municipi lleidatà

Linyola, poble de l'Alt Urgell
L'Ajuntament de Linyola va tancar parcs i instal·lacions esportives fa dues setmanes. | ACN

El brot de coronavirus detectat al municipi lleidatà de Linyola (Pla d'Urgell) ha incrementat el nombre de persones hospitalitzades amb Covid-19 en centres sanitaris de Lleida, fins arribar-se a la vintena. Així ho ha explicat l'alcalde de la població, Àlex Mases, que també ha afegit que el nombre de casos positius actius ha començat a reduir-se, situant-se ara al voltant de 150. Així, segons el 'Diari Segre', està previst que en la jornada d'avui es recuperi la celebració del mercat setmanal, amb un número limitat de parades.

El risc de rebrot al municipi ha baixat dels 4.000 punts, després d'un descens de més de 600 en una jornada. Així mateix, la velocitat de transmissió del virus es manté per sota d'1. En aquest sentit, Mases ha avançat a Europa Press la defunció d'una persona veïna del poble que estava hospitalitzada amb coronavirus. Així mateix, l'alcalde del municipi també ha confirmat que diversos veïns que van donar positiu fa dues setmanes han començat a sortir de l'aïllament.

Cal recordar que el passat dilluns, la Conselleria de Salut va xifrar en 166 els casos acumulats a Linyola, que té una població d'uns 2.700 habitants. La passada setmana, abans del dia de Nadal, es va arribar a un pic de 175 contagiats i prop de mig miler de persones aïllades.

Un brot que va esclatar fa dues setmanes

El brot de Covid-19 a Linyola va esclatar fa dues setmanes, amb una seixantena de casos i més d'un centenar de persones aïllades. Davant aquest increment de casos, el municipi va prendre diverses mesures, com el tancament de la llar d'infants, parcs i instal·lacions esportives, així com la suspensió del mercat setmanal i d'algunes activitats culturals previstes, entre altres.

L'alcalde va criticar certa passivitat del Departament de Salut i del Procicat davant la situació viscuda al poble. En aquest sentit, arran del brot, la resposta des de Salut va ser la realització d'un cribratge entre la comunitat educativa de l'escola el Sitjar, tot i que la petició d'Àlex Mases era fer aquest cribratge a tota la població.


Comentaris

envia el comentari