YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un jutge aprova desallotjar l'acampada de la rambla del Gorg de Badalona

Aquest dimecres l'Ajuntament ha demanat l'autorització judicial

Imatge dels acampats a la Rambla del Gorg de Badalona amb les seves pertinences el 16 de desembre de 2020
Imatge dels acampats a la rambla del Gorg de Badalona amb les seves pertinences el 16 de desembre de 2020 | ACN

El titular del Jutjat Contenciós-Administratiu 6 de Barcelona ha aprovat aquest dimecres la petició de l'Ajuntament de Badalona per desallotjar l'acampada que diverses persones afectades per l'incendi en una nau industrial ocupada de la ciutat han instal·lat a la rambla del Gorg.

En l'auto, consultat per Europa Press, sosté la decisió en «la necessitat de vetllar per la vida i integritat d'aquestes persones, que no accepten la solució residencial i d'altres índoles ofertes per l'Administració», i assenyala el risc de contagi de coronavirus a l'assentament.

També destaca «un evident interès públic en portar a terme el desallotjament de les persones que ocupen la via pública a la vista dels aldarulls que tenen lloc entre ells mateixos», respecte als que la Guàrdia Urbana ha presentat informes sobre les seves actuacions els dies 19 i 21 de desembre, amb una baralla entre dues persones lesionades i una detinguda, fogueres enceses i tensions entre els membres de l'acampada.

El jutge també recull a l'auto que els membres de l'assentament «es neguen a traslladar-se al recinte habilitat pels serveis socials a la mateixa zona, manifesten desitjar traslladar-se en grup o almenys en un grup nombrós en un lloc on puguin cuinar i estar tranquils», i tots, excepte set, han rebutjat la solució que ofereix el consistori.

L'Ajuntament ha demanat aquest mateix dimecres l'autorització judicial per executar el desallotjament, que es va aprovar per decret municipal el 18 de desembre, i el jutge ha apreciat «la concurrència de circumstàncies d'especial urgència per emetre un pronunciament sobre l'adopció de la mesura cautelaríssima». Cal recordar, que la nit del 9 de desembre va tenir lloc un incendi en una nau industrial ocupada al barri del Gorg de Badalona, que va causar quatre víctimes mortals.

 

La Guàrdia Urbana de Badalona intervé en una agressió entre els ocupes del Gorg

La Guàrdia Urbana de Badalona va haver d'intervenir la matinada de dilluns en una agressió entre els ocupes del campament de la rambla del Gorg, on s'han instal·lat alguns dels supervivents de l'incendi de principis de desembre. Segons l'atestat policial, al que va tenir accés l'ACN, una dona hauria sortit corrents del campament després de rebre cops al braç i a la cara: «Les lesions presentades són la manca d'una peça dental i un fort cop a l'avantbraç», relata l'informe de la policia.

Al lloc hi ha sempre una patrulla fixa de la Guàrdia Urbana que va poder socórrer la dona. Tot i això, ni la víctima ni cap de les altres persones del campament van voler assenyalar l'agressor, que no ha pogut ser identificat.

Els fets van tenir lloc a dos quarts d'una de la matinada i durant una estona la Guàrdia Urbana va haver de reforçar el servei per evitar que es produïssin més aldarulls. Segons l'atestat policial, durant la resta de la nit no hi va haver cap altra incidència i tampoc es van rebre trucades per molèsties a la zona.


Comentaris

envia el comentari