Imatge dels jardins de la residència de Les Germanetes dels Pobres de Reus

Detecten un brot de coronavirus a la residència de les Germanetes dels Pobres de Reus

El brot afecta mitja dotzena de persones entre residents, professionals i membres de la comunitat

Nou brot de Covid-19 en una residència per a gent gran de Reus. La de les Germanetes dels Pobres, a la plaça de les Oques registra més de mitja dotzena de casos segons fonts pròximes al centre. Si la setmana passada era la residència Ítaca-Fortuny de la mateixa capital del Baix Camp qui registrava un brot de coronavirus, en aquell cas amb una cinquantena de casos, aquest dilluns ha estat l'equipament de les Germanetes dels Pobres.

Segons han apuntat familiars de residents al centre, el brot afecta tant a la gent gran que hi viu com a membres del personal i integrants de la comunitat religiosa. La direcció ha optat per suspendre tant les visites a la residència com l'enviament de paquets i correu als residents.

A la pràctica, la residència ha quedat confinada però no es tem que la situació s'agreugi per a les persones contagiades. Fins ara tots els positius són de persones que no pateixen els símptomes de Covid-19.

Detectat un brot a la residència Ítaca-Fortuny

Tot just dijous passat es va fer públic un altre brot en una residència per a gent gran de Reus. Es tracta del centre Ítaca-Fortuny, on es van detectar 55 casos de coronavirus positius. Tres d'aquests casos són de treballadors del centre, mentre que els 52 restants es van detectar en residents.

Els positius es van descobrir en els cribratges rutinaris al personal de l'equipament. Fins ara no s'havien trobat casos de positius simptomàtics i, la setmana passada, es van activar els Bombers de la Generalitat. El cos va col·laborar en la desinfecció i el trasllat de llits de residents.

Reus manté la situació preocupant

La capital del Baix Camp es manté com un focus de rebrot de Covid-19. Es manté com la ciutat catalana de més de 100.000 habitants amb dades proporcionals més preocupants, i és el que el risc de rebrot segueix enfilat als 1.432 punts. Suposa una lleugera reducció respecte a les dades del cap de setmana. També ha anat una mica a la baixa l'Rt, situada en 1,70.

Des del mes de març, 2.905 persones contagiades per Covid-19 s'han detectat a Reus i s'hi han registrat 67 defuncions. Les dades del departament de Salut apunten que, a l'Hospital Universitari Sant Joan hi ha 45 pacients ingressats a planta per coronavirus i onze més que es troben a la Unitat de Cures Intensives.