Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020

Brot de coronavirus amb 32 positius a la residència El Mirador de Mataró

Són 20 residents i 12 treballadors del centre i tots són asimptomàtics

Un total de 32 persones vinculades a la residència El Mirador de Mataró, 21 residents i 11 treballadors del centre, han donat positiu per Covid-19. Així ho ha avançat aquest dimecres el digital 'Capgròs', que indica que tots els afectats serien asimptomàtics. Els treballadors del centre que tenen el virus són a casa en quarantena com a mesura de prevenció i la coordinadora del grup que gestiona la residència ha indicat al digital que la situació està controlada i que divendres es faran noves proves.

El centre ja estava tancat i només s'acceptaven visites amb estrictes mesures de seguretat i es creu que l'origen del brot es pot trobar en les sortides setmanals d'una resident de la primera planta que cada dimecres rep tractament mèdic a l'hospital. Segons explica el citat mitjà, aquesta dona passa una PCR cada dilluns, la darrera de les quals va donar positiu, motiu pel qual se situa l'inici del brot entre el dimecres 29 de juliol i el dimecres 5 d'agost.

La pandèmia de la Covid-19 ha colpejat especialment les residències de gent gran. Així, segons les dades del Departament de Salut, des del passat mes de març, als geriàtrics catalans s'han registrat més de 16.000 casos positius i més de 4.000 víctimes mortals.

Situació controlada i localitzada a la primera planta

La coordinadora del grup VL, que gestiona el centre, Natàlia Olmo, ha explicat al 'Capgròs' que «si no s’hagués actuat bé, amb rapidesa i seguint escrupolosament els protocols el brot seria brutal». Olmo ha afirmat que la situació està controlada i ha assegurat que «Salut Pública ja ha vingut al centre i ha avalat els protocols i actuacions que estem seguint». Així mateix, ha dit que des del primer moment les famílies han estat informades diàriament.

La informació revela que el centre, que suma 220 persones entre empleats i residents, ja havia dividit els seus espais en tres plantes, sense contacte entre residents i treballadors de cadascuna de les plantes. Totes les proves realitzades a les plantes 2 i 3 han resultat negatives, quedant el brot localitzat a la primera planta.