Persones amb mascareta passejant pel carrer

Detecten un nou brot de coronavirus a Pla de l'Estany

La comarca arriba a xifres i valors que no es veien des del passat mes d'abril

Una reunió entre amics al Pla de l’Estany ha acabat amb un nou brot de coronavirus a la capital de la comarca, tal com informa ‘Ràdio Banyoles’.

A hores d’ara, el Departament de Salut es troba realitzant proves PCR als assistents de la festa, així com cercant els contactes estrets de cadascun d’ells. Per aquesta raó, encara no es tenen dades sobre el nombre total de persones totals arran la reunió.

Pla de l’Estany es converteix en la comarca gironina amb més risc de rebrot

Segons informa la citada ràdio, la trobada entre amics va tenir lloc a principis d’aquest mes d’agost a la capital de la comarca, Banyoles. Amb aquests nous casos- tot i que no es té un nombre concret de persones afectades-, Pla de l’Estany es converteix en la comarca gironina amb més risc de rebrot molt per damunt de la mitjana de Girona

Només al municipi de Banyoles, en els últims set dies s’han registrat fins a 13 casos positius de Covid-19 amb almenys 80 contactes estrets, sospitosos d’haver-se quedat també contagiats. Altres localitats afectades són Porqueres, amb 5 positius i 24 sospitosos, o Cornellà del Terri amb un positiu i 18 sospitosos. Esponellà i Sant Miquel de Campmajor, per exemple, compten amb un confirmat cadascun i dos possibles contagiats.

Amb aquestes dades, el Departament de Salut considera la comarca de Pla de l’Estany com un risc «alt» de rebrot de coronavirus. Així, ha aconseguit 184 punts -per sobre del llindar dels 100-  i es col·loca amb xifres similars a les viscudes el passat mes d’abril, al ben mig de la pandèmia. La província de Girona té una mitjana més baixa, amb 79 punts de risc.