Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis

Brot a la residència Montsacopa d'Olot: 55 contagiats i dues defuncions

Dels casos positius confirmats, 36 són usuaris del centre i 19 són treballadors

Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis
La residència Montsacopa d'Olot registrat actualment 55 casos positius de coronavirus. | ACN

Un brot de coronavirus a la residència Montsacopa d'Olot ha provocat dos morts —un dels quals un usuari que va haver de ser hospitalitzat— i 55 infectats. D'aquests, 36 són residents —un continuat ingressat— i 19 són professionals del centre. Segons ha avançat Diari de Girona i ha confirmat Salut, els primers contagis es van detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu. Immediatament es va activar un cribratge massiu i es van posar en marxa les mesures de prevenció i contenció del virus. El cribratge va detectar inicialment 17 resident positius i cinc treballadors.

La realització de noves proves divendres passat, però, va fer aflorar deu usuaris positius més i sis treballadors. Quan es va detectar el brot, es va sectoritzar la residència i es van aïllar els residents. En l'últim cribratge amb testos antigènics ràpids —realitzat aquest dimarts— es van detectar nou contagis més entre usuaris. Els afectats van ser traslladats a la segona planta, reconvertida ara en zona vermella de pacients amb Covid-19.

En total, entre treballadors i residents hi ha 55 persones afectades pel brot, però la xifra podria augmentar perquè s'està pendent dels resultats de les últimes proves. Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica dels residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'equip d'Atenció Primària d'Olot.

Una dotzena de mort en una residència de Solsona

Aquest dimecres, la residència d'avis de Solsona ha registrat cinc noves defuncions per Covid-19 en les últimes 24 hores i, en total, la xifra de morts s'eleva a 12 des que es va detectar el brot a finals d'any. En un comunicat, l'Ajuntament assegura que ara, quan fa 14 dies de la seva detecció, el brot es troba en el seu punt més àlgid. Pel que fa al personal, aquest dimecres s'han realitzat proves PCR a quatre treballadores que finalitzaven l'aïllament i el resultat ha estat negatiu, així que ja es podran reincorporar.

Per tal de fer front a les baixes —un 57% de la plantilla s'ha infectat— en els darrers dies s'ha reforçat l'equip amb la contractació de més personal. Paral·lelament, els usuaris del centre comencen a recuperar progressivament les activitats en petits grups.