Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla detall d'unes de les mostres per a PCR

Empitjora un dels brots que preocupen a Catalunya: més víctimes

Entre els professionals s'han detectat 11 positius
Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
El brot de coronavirus de la residència Emma de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, ja suma nou morts | ACN

Noves dades sobre el brot de covid-19 a la residència Emma de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Segons les últimes dades oficials, el brot ha afectat 33 residents d'un total de 53 usuaris i ja suma nou morts. El Departament de Salut informa que en aquests moments hi ha 11 residents positius aïllats a la zona vermella de la residència, un ingrés hospitalari i 12 persones que s'han recuperat del virus.

Pel que fa als professionals que treballen a la residència s'han registrat 11 positius, un dels quals per contacte fora del geriàtric. Tot i això, dos d'aquests treballadors ja s'han reincorporat a la feina. Pel que fa als avis i àvies que viuen a la residència, en els propers dies es faran testos serològics als residents que fa tres dies que no presenten símptomes per determinar el seu estat immunològic i començar el procés de desaïllament. 

El primer contagiat va detectar-se el passat 3 de desembre 

El brot es va detectar el dia 3 de desembre. Segons Salut, un cop es va detectar el primer resident amb símptomes compatibles amb la covid-19 es van dur a terme totes les mesures de prevenció i contenció del virus, com ara l'aïllament de tots els residents i es va activar un cribratge massiu a la residència. Per tal de facilitar la sectorització de la residència i els correctes aïllaments, durant el brot s'han traslladat alguns dels positius a la residència Orpea de Girona. Actualment, hi queden tres persones ja recuperades que aquest dilluns tornaran a la Fundació Emma.

 
Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Salut informa que la situació clínica dels residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l'Àrea Bàsica de Salut Ripoll – Sant Joan de les Abadesses.