Detectat un nou brot de coronavirus amb 22 positius en una residència del Pallars

13 dels casos són residents i els 9 restants són treballadors del centre

Imatge d'arxiu de les mans d'un avi
Tretze dels casos són residents i els nou restants són treballadors del centre | Pixabay

El Departament de Salut ha anunciat que s'ha registrat un nou brot de coronavirus en una residència. Es tracta del centre Àngel Serafí Casanoves de Sort, el qual ha registrat 22 casos positius de Covid-19.

El centre té 33 residents i ha registrat 13 casos positius entre els residents i 9 de treballadors. Segons informen fonts del centre, dos dels pacients es troben ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars però evolucionen favorablement.

Per evitar el contacte entre residents s'han dividit per zones. Concretament, s'han aïllat tots els positius en una ala del centre, en una altra ala s'hi ha ubicat els residents fràgils i a la tercera hi ha la resta d'avis. Donada l'actual situació, Salut Pública, visitarà el centre aquest mateix dimecres. Aquest és el primer brot de covid-19 a la residència de Sort d'ençà que va esclatar la pandèmia.

A la residència s'hi feien cribratges cada mes, però donada la situació que està vivint el Principat, es van intensificar en les últimes setmanes i ara es feien cada quinze dies. Aquest dimarts es va fer un cribratge a tots els negatius programat per la setmana vinent, ja que amb l'augment de casos es va optar per avançar les proves PCR.

Set morts en una residència de Roses

Un altre brot de la Covid-19 preocupa a l'Alt Empordà. En aquest cas es tracta de la residència Pi i Sunyer de Roses, la qual ja suma set defuncions, totes en residents amb patologies prèvies. En aquests moments, el centre té 40 residents positius, tots lleus o sense símptomes, i hi ha tres pacients més ingressats a l'hospital de Figueres.

Aquest dimarts es va fer una revisió de tots els casos i aquells que no hagin presentat símptomes en els últims tres dies se'ls traurà de l'aïllament. A la resta, se'ls farà un test per determinar si tenen anticossos i es desaïllaran aquells n'hagin desenvolupat. D'altra banda, hi ha 56 residents que no han resultat afectats i que han estat fent quarantena com a contactes estrets amb positius.

El 13 d'octubre va començar el brot després que una treballadora donés positiu en una prova PCR. Arran del cas, es va fer tests a 36 residents i se'ls va aïllar a tots de manera preventiva. Al cap d'uns dies, residents d'altres àrees del centre i alguns treballadors van començar a tenir símptomes. Per això, davant d'aquesta situació, el 24 d'octubre es va fer un cribratge a la resta de residents i als treballadors, que va elevar fins a 48 el nombre de positius. La residència s'ha sectoritzat: una planta s'ha destinat a residents sense covid-19 i una altra a residents positius.


Comentaris

envia el comentari