Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general d'una activitat en grup a la residència d'avis de Solsona

Brot de Covid en una residència catalana: 45 positius després de la 1a dosi de vacuna

També s'ha registrat una mort i cinc persones s'han hagut d'ingressar per complicacions

Pla general d'una activitat en grup a la residència d'avis de Solsona
També s'ha registrat una mort i cinc persones s'han hagut d'ingressar per complicacions | LleidaDiari.cat

Un brot de coronavirus afecta 45 persones del geriàtric Bona Vista de Lladó, a l'Alt Empordà. Es tracta de residents i treballadors que ja havien rebut la primera dosi de la vacuna. En concret són 34 usuaris — dels 36 que hi viuen — i onze professionals. Segons avança el 'Diari de Girona', el primer cas es va detectar en un treballador el passat 11 de gener en un dels cribratges rutinaris que es fan al centre. 

Un mort en els últims dies

De seguida es van activar els protocols necessaris per a sectoritzar la residència i es va fer un cribratge massiu que va deixar 21 positius entre els avis, una xifra que s'ha acabat enfilant als 34 actuals a més dels onze professionals. Els darrers dies també s'ha registrat una mort i cinc persones s'han hagut d'ingressar.

El Departament de Salut ha explicat que la primera dosi de la vacuna permet generar un cert grau d'immunitat, el qual es reforça i arriba al màxim possible amb la segona vacunació, que se subministra entre 21 i 42 dies després de la primera. Com que els afectats es troben dins d'aquest termini, Salut farà testos ELISA a tots ells per tal de comprovar quin grau d'immunitat han adquirit, gràcies a la primera punxada. La dosi definitiva està prevista que se'ls injecti durant el mes de febrer. També es faran testos PCR als dos usuaris que han donat inicialment negatius i que ja han estat degudament aïllats.

Salut està realitzant un seguiment del brot

Des del Departament s'està fent un seguiment del brot, conjuntament amb la residència Bona Vista, mentre que els professionals de l'Equip d'Atenció Bàsica de Salut de Vilafant s'ocupa de la situació clínica de les persones que han estat contagiades. 

Es dona el cas que el geriàtric no havia registrat casos de coronavirus fins aquest brot. En declaracions al Diari de Girona, la directora del centre, Carmen Orozco, ha lamentat que aparegués el brot just quan la vacuna encara no havia tingut temps de ser efectiva.