ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Confirmats nou positius més per coronavirus en un edifici de Lleida

Tanquen el centre social i confinen els treballadors i residents després de detectar 5 contagiats per coronavirus

El bloc de pisos de Lleida on s'ha detectat un brot de coronavirus entre els veïns, 2 de juny 2020
El bloc de pisos de Lleida on s'ha detectat un brot de coronavirus entre els veïns | ACN

Lleida és una de les demarcacions més afectades en aquests moments després dels brots recents de la Covid-19 entre la població. Avui, s'han detectat nou positius més de coronavirus en un edifici del Centre Històric de Lleida i, segons ha informat el departament de Salut, s'ha demanat a la resta de veïns que es confinin fins que es tinguin els resultats de la resta de proves.

A més a més, cinc casos més s'han detectat a l'alberg Jericó, la residència de serveis socials bàsics (de titularitat privada amb concertació de places públiques). Segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Lleida, arran d'aquests casos s'ha tancat l'alberg, s'han confinat els usuaris i s'han fet 71 proves PRC a 11 treballadors, 1 voluntari i 59 residents. Des de la Paeria esperen tenir els resultats dels testos durant aquest dijous.

Salut fa el seguiment de 8 brots

En concret, Salut està fent el seguiment de 8 brots a la demarcació de Lleida, 7 a Ponent i 1 al Pirineu. A més del brot de l'edifici del Centre Històric de la ciutat i de l'alberg, també es supervisen els brots en tres empreses fructícoles que, de moment, sumen 24 positius i 40 contactes aïllats, tot i això, per al moment no es descarten nous casos, ja que s'estan fent més proves PCR.

Pel que fa a la residència privada Castrillón de Lleida en què es van detectar 18 positius -13 residents i 5 treballadors-, Salut dona el brot per «controlat». L'últim brot conegut a Ponent s'ha registrat en una empresa agroalimentària de la comarca de la Segarra de la qual no es tenen encara dades, ni de proves ni de positius.

Finalment, el brot de la Vall d'Aran en què es van detectar 8 positius que van compartir una barbacoa, també es dona per controlat, després d'haver fet PCR a la resta de participants a la festa.

8 noves morts per la covid-19 a Catalunya

Les funeràries han reportat vuit noves morts per covid-19 a Catalunya en les últimes hores, segons l'últim balanç de Salut. Això situa la xifra global de víctimes en 12.584. Són dotze defuncions menys que les informades dimecres


Comentaris

envia el comentari