Salut detecta 7 brots de coronavirus a la regió de Lleida amb almenys un centenar d'afectats

Es tracta de casos actius que afecten 4 empreses agroalimentàries i dues residències | També hi ha un brot comunitari

La consellera Alba Vergés en una compareixença al Departament de Salut
Salut ha confirmat un total de set brots de coronavirus actius a la regió sanitària de Lleida | Cedida

El Departament de Salut ha confirmat set brots actius de coronavirus a la regió sanitària de Lleida que sumen, almenys, un centenar de positius. S'han detectat en tres empreses del sector de la fruita del Segrià; en una empresa agroalimentària de la Segarra; en una residència -que no és de gent gran- de Lleida i Salut també està fent seguiment d'un brot comunitari a la capital del Segrià.

Aquests brots se sumen al de la residència de gent gran Castrillón de Lleida, que en aquest cas «està controlat», segons ha assenyalat la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny. D'altra banda, l'Hotel Rambla de Lleida i la Manreana de Juneda acullen 99 persones en aïllament, més d'una seixantena de les quals han donat positiu per Covid-19.

 

Els brots «estan força controlats»

La gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha afirmat que s'estan abordant els brots i que aquests «estan força controlats». «Tots estem posant molta intensitat. Els brots «estan força controlats» el que passa és que estem alerta perquè tenim el pla de com hem d'actuar per intentar acorralar el virus. Ens ha funcionat molt bé totes les darreres setmanes en qualsevol dels brots que hem realitzat», ha indicat Farreny.

Per una altra banda, ha assegurat que la regió sanitària de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran és on es fan proporcionalment més proves de detecció de coronavirus i també ha destacat la col·laboració de les empreses i els serveis de riscos laborals per controlar els brots. «Si veiéssim que les empreses no col·laboren amb nosaltres i no s'arromanguen amb nosaltres els serveis de prevenció de riscos laborals ens podríem preocupar. Però veiem que tothom s'activa ràpidament i en menys de 24 hores realitzem les proves PCR i intentem tenir el mapa i les accions a realitzar. Des del minut 0 les comencem a fer», ha explicat la gerent de la regió sanitària.

En aquest sentit, ha insistit que «estem treballant molt de costat amb les mateixes empreses» i que les tècniques de Salut Pública «estan fent molt bona feina per veure si les mesures s'estan realitzant correctament».


Comentaris

envia el comentari