App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

La cadena hotelera 'Selenta' de Barcelona, en una situació molt delicada a causa de la pandèmia

El coronavirus ha provocat un gran impacte al sector

Imatge exteriors de l'Hotel Sofia de Barcelona, de la cadena hotelera 'Selenta'
Des de la declaració de l'estat d'alarma, el passat 19 de març, els hotels es mantenen amb la persiana abaixada | Hotel SOFIA Barcelona

La crisi de la pandèmia del coronavirus ha suposat un gran cop per a l’economia i no es preveu que la situació es comenci a normalitzar fins, com a mínim, el 2021. Un dels sectors més perjudicats per l’arribada de la Covid-19 ha estat l’hoteleria. Cal recordar que quan es va decretar l’estat d’alarma, el passat 19 de març, es van haver d’evacuar obligatòriament tots els establiments. Segons Metrópoli Abierta, actualment més d’un 90% dels 460 equipaments d’allotjament a Barcelona segueixen amb la persiana baixada i els seus treballadors en ERTE.

Una de les cadenes hoteleres més afectades per la pandèmia de la Covid-19 és Selenta, propietat de Jordi Mestre Masdeu, qui també és president del Gremi d’Hotels de Barcelona i vicepresident de l’àrea esportiva del FC Barcelona. «Després de més de tres mesos de clausura total, la situació és molt complicada. Encara no sabem quan podrem obrir. Dependrà de diversos factors externs, sobre el que poc podrem fer. El coronavirus ha provocat un gran impacte en la nostra indústria», expliquen al citat mitjà fonts de l’empresa.

El pes de les hipoteques

Selenta és titular de vuit grans hotels, tots ells en règim de propietat. A Barcelona compta amb l’Expo Hotel, Nobu, i l’històric Princesa Sofía. A més, també té el Don Carlos Leisure Resort i Spa i The Oasis Wellness i Spa, a Marbella, el Sir Anthony i el Mare Nostrum Resort, a Tenerife, i l’Expo Hotel, a València.

Tots aquests edificis, que avui dia segueixen amb la persiana abaixada, estan taxats en 320 milions d’euros i sobre ells pesen unes hipoteques per valor de 200 milions d’euros. L’empresa ha d’afrontar aquesta despesa amb només 33 milions en recursos propis. Cal recordar que els creditors de l’empresa són Bankinter, BBVA, CaixaBank, Deutsche, Ibercaja, Institut Català de Finances, March, Popular i Sabadell i que si la situació continua igual Mestre es veurà obligat a negociar una moratòria amb els bancs.

Pel que fa al conjunt de mil treballadors que formen part de la cadena hotelera, Selenta va presentar un ERTO al març per al 100% de la plantilla i pròximament prepara un ERO pels treballadors de les oficines de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari