App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Tanca una llar d'infants del Baix Llobregat per un nen amb coronavirus

La decisió s'ha conegut aquest dimarts al migdia

Una escola a Catalunya.
La llar d'infants ha tancat les seves portes. | ACN

La llar d'infants Cucuruga d'Esparreguera, al Baix Llobregat, ha tancat les seves portes després de registrar un cas positiu de COVID-19 en un dels quatre nens que assistia al centre. La detecció es va produir una setmana enrere; en concret, el passat 23 de juny, quan es va diagnosticar febre a un dels alumnes.

La llar d'infants, clausurada preventivament des del dia 23 de juny

En aquell moment, es va iniciar el protocol de control i d'aïllament del menut, i ja es va tancar de manera preventiva la llar, que va quedar clausurada de forma definitiva el passat divendres, dia 26, quan les proves practicades al menor van confirmar que estava infectat de coronavirus.

Després que s'hagi confirmat aquest cas del virus, tot el personal de la llar d'infants i la resta d'alumnes hauran d'estar en quarantena durant 14 dies des del darrer contacte amb l'infectat, és a dir, almenys fins el proper dimarts, 7 de juliol. Si presenten símptomes, caldrà que vagin a urgències per notificar-ho i explicar que han estat en contacte amb un positiu, de manera que es pugui constatar la traçabilitat d'aquest brot de contagis. Quan passi el període de quarantena, l'Ajuntament d'Esparreguera valorarà si torna a obrir la llar d'infants o la manté tancada ja fins el proper mes de setembre.

Crida a la calma de l'alcalde d'Esparreguera

L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat en un comunicat fet públic aquest dimarts que «els protocols de seguretat i prevenció han funcionat de manera destacable i, gràcies a això, s'ha pogut actuar ràpidament aïllant el cas, informant a les famílies i donant compte a les autoritats competents».

Rivas creu que el cas en qüestió servirà com a alerta per tal de «continuar mantenint tots els sistemes de prevenció i de seguretat actius, i per comprovar com podria ser el retorn al curs escolar el proper mes de setembre, quan les ràtios a les aules seran molt més altes».

Es tracta d'un nou brot de coronavirus a Catalunya, en concret al Baix Llobregat que, això sí, està del tot controlat gràcies a les mesures de seguretat preses amb el tancament preventiu.


Comentaris

envia el comentari