Imatge de l'exterior del Càmping Cambrils Park.

Brot massiu en un càmping català: gairebé 500 afectats entre nens, clients i empleats

Entre els afectats hi ha nens i adults que s'allotgen a l'establiment; i també treballadors del càmping

Brot de gastroenteritis massiu al càmping Cambrils Park. Segons avança el Diari Més, Salut Pública investiga l'origen d'un brot de gastroenteritis que s'ha produït al càmping del Baix Camp i que afecta un total de 456 persones. Entre els afectats hi ha nens i adults que s'allotgen a l'establiment; i també treballadors del càmping. 

El mateix mitjà explica que els afectats pertanyen a grups d'estudiants de diferents nacionalitats que s'allotgen aquests dies al càmping Cambrils Park. Els afectats, que pertanyen a un grup d'un total de 824 allotjats, provenen de diferents països com Polònia, l'Àrabia Saudita, Suïssa, Dinamarca, Irlanda, Polònia i el Regne Unit.

Els primers casos entre el grup, que es troben al complex turístic fent estades esportives, es van detectar el passat 11 de febrer i des d'aleshores s'han anat succeïnt els casos. 

S'espera que el brot estigui controlat d'aquí a poques hores 

Salut Pública explica al mateix mitjà que ja s'està estudiant a veure què ha pogut passar i s'ha procedit a recollir mostres d'aigua i femta. El brot hauria d'estar controlat en un marge escàs d'hores, ja que es calcula que els símptomes desapareguin en un màxim de dos dies. 

Això sí, cap cas és greu i la simptomatologia dels afectats —que presenten quadres de vòmits, diarrea i malestar— és lleu.

Sense notícies de brots des de l'estiu

De fet, des del 4 d'agost que no es tenien notícies d'aquesta índole a Catalunya. Aleshores, l'Agència de Salut Pública va detectar cinc brots de gastroenteritis en tres zones d'acampada de Gósol, al Berguedà, sorgits a infants d'edats compreses entre els 6 i 16 anys. A més d'alguns monitors dels agrupaments.

L'origen del contagi va ser la contaminació de les aigües de la zona i la totalitat dels afectats van rebre l'alta mèdica dies després. La coordinació i investigació dels brots va comptar aleshores amb el suport i la coordinació de tots els agents del territori: Salut Pública, Ajuntament, Consell Comarcal, Atenció Primària, SEM i l'Hospital de Berga.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!