Nou brot de coronavirus en un geriàtric de Catalunya: 21 infectats i 1 mort

Cinc dels afectats pel brot al geriàtric Pla de Martís d'Esponellà (Pla de l'Estany) són treballadors. La resta, usuaris

Tot i que la campanya de vacunació està agafant un bon ritme i cada vegada ens acostem més a una immunització generalitzada, Catalunya encara pateix diversos brots de coronavirus en diferents racons del país. Un d'aquests racons és la residència Pla de Martís d'Esponellà, a la comarca del Pla de l'Estany, que ha vist com un rebrot de la Covid-19 ha afectat el centre amb un total de 21 persones infectades i un mort.

Tal com informa el Diari de Girona', dels 21 afectats pel brot detectat, 5 d'ells són treballadors i la resta, 16, són usuaris del centre. Tots ells, per això, no presenten símptomes de la malaltia. Cal tenir en compte que els treballadors infectats encara no havien rebut cap vacuna. Segons s'ha informat, la persona morta és un resident d'edat avançada i que tenia patologies prèvies.

Actualment el geriàtric Pla de Martís d'Esponellà compta amb 37 treballadors i un total de 50 avis i àvies. L'equip d'Atenció Bàsica de Banyoles està fent el seguiment dels 16 avis que s'han contagiat, mentre que s'ha optat per aïllar els cinc treballadors que han donat positiu per Covid-19.

La residència Pla de Martís, l'única de la Regió Sanitària de Girona catalogada com a vermella

Així doncs, el geriàtric Pla de Martís, al Pla de l'Estany, es converteix en l'únic centre d'aquestes característiques que està cataloga com a vermell a la Regió Sanitària de Girona. Aquesta etiqueta es posa als casos on hi ha un brot actiu. En canvi, en estat taronja – quan es considera que el centre té un brot controlat – hi ha dos centres més. Un, és el de l'Alt Maresme, mentre que l'altra és la Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà, on fa pocs dies es va detectar un brot que va afectar inicialment onze persones, tal com va avançar el mateix consistori. Només un dels afectats va necessitar que l'ingressessin, en aquest cas, a l'hospital de Palamós.

Un brot entre guàrdies civils

Associacions de la Guàrdia Civil han denunciat que 15 agents del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) destinats a Catalunya han donat positiu en Covid-19 en un brot que relacionen amb la paralització de la vacunació per una decisió de la Generalitat. Fonts consultades per Europa Press, han confirmat el brot detectat entre 15 efectius de la Guàrdia Civil destinats a la central nuclear de Vandellòs II. Els agents formen part del GRS de Barcelona i han donat positiu després de fer-se les proves de coronavirus.


Comentaris

envia el comentari