Empitjora el brot «descontrolat» de Catalunya, amb el Nadal a tocar

Al poble hi ha més de 400 persones aïllades a casa

Linyola, poble de l'Alt Urgell
Al poble hi ha més de 400 persones aïllades a casa  | ACN

Continua el degoteig de nous contagis a Linyola (Pla d'Urgell) i ja se superen els 160 positius. Segons ha comunicat l'Ajuntament, hi ha 15 persones hospitalitzades, 4 de les quals a l'UCI. En aquest sentit, consideren que el brot detectat la setmana passada comença a «acotar-se» i asseguren que hi ha més de 400 persones que resten en aïllament domiciliari.

Així mateix, al consultori es continua oferint servei assistencial reforçat i es continuarà fent cribratge selectiu amb prioritat per a les persones contactes estrets de positius de Covid-19 i els qui tinguin símptomes. Des del consistori, s'ha demanat i aconsellat als bars i restaurants que continuïn tancats, almenys fins dimecres. 

La restauració de Linyola pot continuar atenent a porta tancada el servei de comandes per emportar i a partir de dijous, obrir d'acord amb les mesures decretades per la Generalitat. A la resta d'establiments oberts al públic, l'Ajuntament demana i aconsella que es continuï limitant al màxim l'aforament.Respecte a les instal·lacions i serveis municipals i activitats festives, la llar d'infants continuarà tancada almenys tota la setmana de Nadal. També continuaran tancades totes les instal·lacions esportives i parcs infantils. D'altra banda, es cancel·len tots els oficis religiosos excepte les defuncions, de tota la setmana de Nadal. Als sepelis es permetrà l'entrada de fins a 40 persones de l'àmbit familiar.

Què faran amb els actes de Nadal previstos?

Pel que fa a la cantada de nadales del dia 25 i a la projecció d'un màpping monumental previst el dia 26, han quedat anul·lades o posposades. L'Ajuntament es replanteja l'acte de l'arribada del Txamberlain – l'emissari dels Reis Mags d'Orient - per recollir les cartes. No es podrà fer de forma habitual i es farà arribar un missatge sobre el procediment.De moment, es manté un castell de focs per a la nit de Cap d'Any i la Cavalcada de Reis es readaptarà. Aquesta setmana entren en vigor les noves mesures aprovades pel Govern i l'Ajuntament anirà informant de com s'hi adapten. 

L'alcalde demana no «cantar victòria» abans d'hora

L'Ajuntament de Linyola demana a la població que eviti «desplaçaments innecessaris» fora del municipi amb l'objectiu de frenar el brot de Covid-19 que afecta més de 150 veïns, segons fonts municipals. Aquest passat cap de setmana, el primer de confinament comarcal, els Mossos d'Esquadra han començat a realitzar controls als accessos de la població. Serveixen per vigilar que la gent no canviï de comarca i també per recomanar als veïns del poble que es desplacin només per motius de feina o de força major. L'alcalde de Linyola, Àlex Mases, es mostrava satisfet amb la resposta de la població per intentar frenar el brot, però deia que és aviat per «cantar victòria». 


«Insistir que cal continuar ferms, també a principis de la setmana vinent, perquè ho estem fent bé», deia Mases el passat cap de setmana, recordant que el municipi continua sumant positius.«Arriben bones notícies, de gent que s'estabilitza, però no podem cantar victòria perquè hi ha molta gent afectada i amb símptomes», explicava el cap del consistori municipal. Tot i això, es mostrava convençut que, si el municipi es «manté ferm i tothom actua amb responsabilitat», el brot es podrà «vèncer el més aviat possible».


Comentaris

envia el comentari