El brot de la residència de gent gran d'Alcarràs ja suma 81 contagis i una mort

La Generalitat ha contractat una empresa perquè faci una «desinfecció integral» del centre geriàtric de manera immediata

Un dels militars de la brigada Aragó de l'exèrcit de terra preparat per entrar a la residència d'Alcarràs, el passat mes d'abril
Imatge d'arxiu de la residència Sant Sebastià d'Alcarràs, el passat mes d'abril. | ACN

El brot de coronavirus que afecta la residència Sant Sebastià d'Alcarràs (Segrià) ja suma 81 positius i una mort. Segons ha avançat 'Segre' i ha confirmat el Departament de Salut a l'ACN, la majoria són asimptomàtics o lleus i afecta 63 residents i 18 treballadors. Pel que fa a la persona morta, es tracta d'una usuària que va ser traslladada dilluns al migdia a l'Hospital Arnau de Vilanova, on va morir hores després.

La d'Alcarràs és la residència d'avis més gran de les comarques de Lleida, amb prop de 200 residents, i un dels 16 geriàtrics on s'han registrat casos a la demarcació.

«Desinfecció integral» del centre

Entre aquest divendres i el pròxim dilluns, una empresa contractada per la Generalitat de Catalunya durà a terme la «desinfecció integral» de la residència de gent gran d'Alcarràs per tal de fer front al brot de Covid-19. En aquest sentit, cal recordar que el mateix alcalde del municipi, Manel Ezquerra, va explicar ahir que havia demanat la intervenció de l'Exèrcit per a desinfectar la residència tal com es va fer al març, «ja que va anar molt bé».

Tot i aquesta petició, Ezquerra va explicar que la Subdelegació del Govern a Lleida no va poder gestionar aquesta petició perquè ja no està vigent l'estat d'alarma i, per tant, hauria de ser la Generalitat qui sol·licitarà aquesta ajuda. Finalment, el Govern ha optat per contractar una empresa i executar les tasques de desinfecció de la residència.

Per part seva, l'Ajuntament d'Alcarràs ha assegurat que la brigada municipal ja està realitzant la neteja dels «punts sensibles» de la població del Segrià, com els més transitats de la trama urbana, les zones exteriors de la residència, així com els espais habilitats per a l'aïllament de persones positives en Covid-19.

El CAP d'Alcarràs incorpora dos gestors de Covid

Així mateix, el Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Alcarràs ha incorporat aquesta setmana dos gestors de Covid, que s'encarreguen d'entrevistar les persones que se sotmeten a una prova PCR i del seu seguiment sobre la base del resultat. Amb aquestes dues incorporacions, des del consistori afirmen que «es podrà exercir més i millor control sobre l'emergència sanitària actual».

Finalment, la Policia Local d'Alcarràs ha multat recentment a 74 persones per no portar la mascareta en la via pública, i a dos bars que vulneraven les restriccions vigents i «posaven en risc a tota la població».


Comentaris

envia el comentari