Pla general d'una activitat en grup a la residència d'avis de Solsona

El brot de la residència de Solsona registra una nova mort i ja acumula 21 defuncions

Aquest dilluns es fa un cribratge a tot el personal del centre que de forma progressiva va reincorporant treballadors

Dramàtica situació la que es viu a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona, que ha registrat una nova mort, elevant així la xifra total de víctimes a 21 des que es va detectar el brot de Covid-19 a finals de desembre i que ha afectat més d'un centenar de persones, entre usuaris i treballadors. Aquesta és la segona mort que es registra en les últimes 48 hores al centre i la quinzena en la darrera setmana.

Paral·lelament, aquest dilluns s'ha fet un cribratge a tot el personal de la residència, inclosos part dels treballadors que van donar positiu el 8 de gener. Segons informen des del centre, els professionals que estaven de baixa per Covid-19 s'estan reincorporant de forma progressiva als seus llocs de treball. Concretament, una dotzena de treballadors ja han pogut tornar a la feina en els últims dies.

La situació epidemiològica de la comarca del Solsonès continua sent molt complicada, amb un risc de rebrot que se situa en 2.909 punts. Així mateix, la incidència acumulada en els darrers 14 dies en 1.115 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la velocitat de transmissió del virus (Rt) està en 2,70. En la darrera setmana, a la comarca s'han detectat 108 nous casos positius, amb 11 noves persones ingressades i tres defuncions.

Una vintena d'usuaris han deixat la residència temporalment

Actualment la residència acull 52 persones i manté contacte amb la vintena de residents que fa una setmana van ser traslladats —16 a Igualada, dues al sociosanitari del Solsonès i dues més que ha retornat voluntàriament al seu domicili. Segons la comissió de seguiment «continuen estables», encara que quatre han donat positiu en coronavirus.

Aquest diumenge, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha volgut celebrar l’ofici a la residència, al que no hi han assistit les persones que han donat positiu, per mostrar-los-hi el seu suport. Així mateix, segons ha informat la Fundació, a partir d'aquest mateix dilluns els residents rebran suport espiritual i acompanyament pastoral per part de mossèn Marc Majà, rector del Seminari de Solsona i vicari general.